Досокоршният главен прокурор Иван Гешев се оплака, че 9-и ден

...
Досокоршният главен прокурор Иван Гешев се оплака, че 9-и ден
Коментари Харесай

Гешев се оплака, че не го пускат да си ходи. Пита - може ли да арестува някого

Досокоршният основен прокурор Иван Гешев се оплака, че 9-и ден Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет не гласоподава оставката му. Макар да се смята, че това е фиктивен акт, той би трябвало да мине през колегията.

Любопитно е, че преди този момент Гешев съгласно мнозина бе впрегнал целия запас на държавното обвиняване за персонални цели за противоположното - да резервира поста си.

" Дни преди съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет... главният прокурор продължава да употребява целия човешки, веществен и механически запас на Прокуратурата на Република България като прикритие за своите дейности и жив щит за реализиране на персонални цели и упоритости " - това написаха наскоро в декларация шестимата вносители на предложение за " импийчмънта " му.

Сега обаче Гешев желае да си върви и даже е написал с вчерашна дата напомнително писмо - това излиза наяве от персоналния му фейсбук профил, посредством който поддържа връзка напоследък (и който, апропо, сътвори на 1 май - в деня на така наречен атентат против него, б.р.).

" Девети ден Прокурорската гилдия не се произнася по настояването ми за оставка като прокурор.

Както е известно, с декрет на президента на Република България от 15.06.2023 година, по предложение на Пленума на Висш съдебен съвет, бях освободен от длъжността основен прокурор за думите " политически отпадък, оправдавам се за израза ”.

Това обаче не ме освобождава от длъжността прокурор в Прокуратурата на Република България ", жали се Гешев.

Той афишира, че няма реакция по настояването му за оставка, а до момента Прокурорската гилдия я приела единствено " за сведение ".



След като изнася къса лекция на досегашните си единомишленици за практиката на Конституционен съд, както и ги поучава за " правните последствия от упражняването на преобразуващото право на оставка ", Гешев ги бомбардира с изречения от сорта на:

" Последната (оставката, б.р.) е правно обвързана като насрещна страна да понесе правната смяна и с решение да приключи правоотношението на подалия оставка... "

Накрая той ги упреква - че това било " белег за непрофесионално отношение и даже - за незадоволителна подготвеност ".

Гешев пита прокурорите от Висш съдебен съвет:

" И в случай че към момента съм прокурор с цялостни права - дали мога да задържам някого, да вземем за пример някой от разследваните сега политици? "

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР