Доскорошният капитан Милан Борян и други ветерани в канадския футбол

...
Доскорошният капитан Милан Борян и други ветерани в канадския футбол
Коментари Харесай

Бивш вратар на Лудогорец отпадна от националния отбор на Канада

Доскорошният капитан Милан Борян и други ветерани в канадския футбол станаха " жертви " на революционната промяна на краткотрайния селекционер Мауро Биело в националния тим, откакто отпаднаха от разширената група за идните интернационалните мачове. Участниците на последното международно състезание ще играят основна подготовка за Копа Америка с Тринидад и Тобаго по-късно през месеца.

36-годишният Борян, който има цели 80 мача за националния тим на Канада, бе част от българския първенец Лудогорец сред 2014 и 2017, записвайки общо 18 мача в двата си престоя при " орлите ". Освен него, от състава на канадците, който е най-младият за страната от 2019 насам, отпадна 37-годишният централен защитник Стивън Витория.

" Има някои промени от миналогодишния състав за международното състезание. За мен е значимо да възпламеним още веднъж пристрастеността и да играем с млади момчета, които са във форма и са гладни за футбол. Именно с тези хора ще продължим отсега нататък. Това е проектът ми при започване на този лагер ", съобщи селекционерът Биело, представен от Toronto Star.

Всички футболисти без един в състава от 23 души са под 30-годишни, като изключение прави единствено 31-годишният халф на Торонто ФК - Джонатан Осорио. Шестима пък са на 23 или по-млади. Биело включи в състава 11 души от американската Мейджър сокър лига на Съединени американски щати и Канада (МЛС), в това число четирима от Кохезионен фонд Монреал и един от Торонто.

Десетима от избраниците на Биело имат по 10 мача или по-малко, а цялостни дебютанти са вратарят Жонатан Сироа и бранителят Люк де Фужрол. Други четирима са получавали повиквателни и преди, ни в никакъв случай не са стъпвали на терена с екипа на на Канада - халфът Матийо Шоние, крилото Джейкъб Шафелбърг и нападателите Джейсън Ръсъл-Роу и Тео Баер.

" Целта ми е да видя тези хора в игра и да взема решение за бъдещето на тима ", сподели още Биело, който е измежду претендентите за заемане на непрекъснатата служба на селекционер.

Биело въпреки всичко включи " европейските " звезди на тима в разширената група. Алфонсо Дейвис се завръща от лекуване на контузия в челюстта, откакто бе ритнат в лицето по време на мач на Байерн Мюнхен. Останалите са Алистер Джонсън от Селтик, Стивън Еуштакиу от Порто, Таджон Бюкенън от Интер, Джонатан Дейвид от Лил и Кайл Ларин от Майорка.  Биело към момента не е показал името на новия капитан на тима.

Победа над Тринидад и Тобаго ще изпрати Канада в група А на шампионата Копа Америка, където са още тимовете на Аржентина, Перу и Чили.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР