Доскорошният довереник на руския президент Игор Гиркин се обявява за

...
Доскорошният довереник на руския президент Игор Гиркин се обявява за
Коментари Харесай

Бивш руски сепаратистки лидер иска свалянето на Путин


Доскорошният поддръжник на съветския президент Игор Гиркин се афишира за изгонването на Путин от Кремъл. Той надалеч не е единственият някогашен доближен, който се обръща против него.

Бившият съветски шпионин Игор Гиркин е засилил рецензиите си към решенията на Кремъл за, оповестява Американският институт за проучване на войната (ISW). Бившият сепаратистки водач е показал, че поддържа импийчмънт на съветския президент Владимир Путин, написа в последния си отчет основаният във Вашингтон институт.

Най-пряката рецензия към Путин

Въпреки това Гиркин е удостоверил лоялността си към съветската страна и по този метод е смекчил обвиняванията си, се споделя в отчета. Например той се афишира срещу промяната на президента по време на войната, защото съгласно него това би довело до военна и гражданска злополука.
Редакцията предлага
Гиркин, който през 2014 година управлява сепаратисткото въстание в Източна Украйна под псевдонима Игор Стрелков, е

Бившият офицер от разузнаването. Според ISW последните му обвинявания в този подтекст са свързани с назначението на съветския военачалник Александър Лапин, подложен на критика след няколко провали във войната в, за шеф на щаба на армията.

През юли тази година Лапин беше уволнен откакто беше остро подложен на критика от съдружниците на Путин - - за военните неуспехи в Украйна.

Още рецензия от до неотдавна лоялни на Кремъл хора

Сергей Марков, някогашен консултант на Кремъл и политически коментатор, в неотдавнашно изявление съобщи, че " към този момент е направила няколко стъпки към своето проваляне ”, написа " Нюзуийк ”.

Бившият поддръжник на направи този коментар пред съветското онлайн издание Business Online, като предвижда, че. Марков допусна, че това би могло да стане, в случай че в някакъв миг украинската войска нахлуе в Русия и окупира съветска територия.

Според Марков резултатите от миналата година са пагубни.

Изявленията на Марков бяха споделени в Туитър и от съветника на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко. Според него Марков " в този момент е буен критик на съветските водачи и войната, както Гиркин-Стрелков ".

***

Припомнете си и тази снимкова изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР