Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на

...
Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на
Коментари Харесай

Денкова: Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението

Доскорошната освободителка на България се трансформира в най-големия съперник на Съединението, сподели министър председателят Николай Денков на церемонията за честването на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг в София. Премиерът засяга негативната роля на Русия в това значимо за нашата история събитие.

Граждани и политици участваха на церемонията в София. Много фамилии с деца почетоха тържеството.

Премиерът Николай Денков, военният министър Тодор Тагарев, кметът на София Йорданка Фандъкова, бяха измежду формалните лица. Присъстващите жители носеха българския байрак и цветя.

Най-големите победи могат да бъдат реализирани и по кротичък метод, уточни министър председателят.

„ Ако използваме по верен метод методите на дипломацията, в случай че намерим съдружници, в случай че знаем защо се борим дружно и имаме обща цел, можем да ги реализираме и по кротичък път “, съобщи той.

„ Дори и тогава ще се наложи да пазиме, може би и с кръв, това, което сме постигнали. Защото българското Съединение нямаше да бъде сполучливо, в случай че Българската войска в нужния миг не съумя да отблъсне агресора, който пристигна от запад “, уточни още Денков.

„ Трябва да гледаме нашите идеали, нашите ползи и да не се подчиняваме на непознатите “, сподели министър-председателят.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР