Доскоро не се знаеше колко точно злато и сребро се

...
Доскоро не се знаеше колко точно злато и сребро се
Коментари Харесай

Лондон пази златно съкровище на стойност 300 милиарда долара

Доскоро не се знаеше какъв брой тъкмо злато и сребро се съхраняват в лондонските трезори. Но тази седмица от Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (LBMA) за пръв път разгласява тази данни, написа уеб сайтът Qz.com.

Те демонстрират, че в английската столица има 600 000 кюлчета злато на стойност към 300 милиарда $. Освен тях там се намират и милион сребърни кюлчета, които прибавят още 19 милиарда $ към благородните метали.

Лондон от епохи е измежду огромните центрове за търговия със злато. Доказателство за това е, че единствено през март от там са изнасяли 18 милиарда $ под формата на жълтия метал всеки ден. За съпоставяне междинният размер от Шанхай е бил в размер на 1 милиард.

Английската централна банка държи най-вече злато и сребро в Лондон - над 60% от запасите си, само че информацията за нейните ресурси са обществени. С новите данни от асоциацията към този момент се знае какъв брой тъкмо благородни метали имат в трезорите си частните банки, като HSBC, JP Morgan и ICBC Standard Bank.

За централните финансови институции е наложително да поддържат запас и в злато, с изключение на във валути. Затова не е изненадващо, че в Bank of England има към 400 хиляди кюлчета злато или че Федералният запас в Ню Йорк съхранява близо 540 хиляди.

Любопитен факт е, че британската централна банка в действителност има единствено 2 кюлчета злато, а остатъкът от благородния метал е благосъстоятелност на английската съкровищница, други централни банки и други компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР