Доскоро ГЕРБ ни обвиняваха, че произвеждаме скандали. Те си излизаха

...
Доскоро ГЕРБ ни обвиняваха, че произвеждаме скандали. Те си излизаха
Коментари Харесай

Христо Проданов: Управляващите предлагат бюджет на статуквото

Доскоро ГЕРБ ни упрекваха, че произвеждаме кавги. Те си излизаха от самите ръководещи. Сега предлагаме политическа самодейност за бюджета. Това е най-важната тематика за жителите. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов в „ Честно казано “ по БиАйТи.
Ние готвим различен бюджет за Конгреса. Той е в недопечен вид. След приемането му на Конгреса в събота, ще излезем със приключен материал. Спокойствието е в мизерията. В този бюджет липсват политики. Той е бюджет на опазване на статуквото. В опазването на здравето се оферират 500 млн. лева. Какво ще се получи, в случай, че системата не се реформира. Тези пари ще отидат при производителите на медикаменти и лечебните заведения. Всяка година бюджетът на НЗОК се усилва, само че усъвършенстване в лекуването няма. Трябва да се промени модела на опазването на здравето. Първо би трябвало да се подхожда съществено, а по-късно да се направи различен тип бюджетиране. Сега е като бездънна кофа. Парите ще отиват при избран кръг хора. За предходната година 10 на 100 от бюджета на НЗОК е усвоен от лечебни заведения. Това е бюджет на статуквото. Хората няма да живеят по-добре.

Според финансистът Любомир Дацов бюджетът става все по-добър. Направена е забележителна крачка. Бюджета се прави професионално. Има минус –бавна консолидация. Проблемът фактически е в системата на опазването на здравето. Самата система е обърната към себе си. Тя е затворен кръг. Няма развиване. Хората съгласно мен ще живеят по-добре.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР