Доскоро един от най-добрите съвети за спестяване на пари при

...
Доскоро един от най-добрите съвети за спестяване на пари при
Коментари Харесай

Кое е по-изгодно - Airbnb или хотел?

Доскоро един от най-хубавите препоръки за икономисване на пари при пътешестване беше резервирането на нощувка през платформата на Airbnb. Почти постоянно тя излизаше доста по-евтино, в сравнение с в хотелите, а и в множеството случаи връзката с домакините на жилищата чартърен беше част от приятните прекарвания по време на ваканцията.

В наши дни престоят в Airbnb рядко излиза доста по-евтин и още по-рядко включва запаметяващи се другарства с домакините. За положително или за неприятно, функционалностите като независимото настаняване вършат по този начин, че домакините и гостите може и в никакъв случай да не се срещнат. Междувременно доста от обявите в платформата се ръководят не от директните притежатели, а от компании за ръководство на корпоративни парцели, написа Euronews.

Как стои въпросът с цената? Анализ от юни 2022 година на американската компания за персонални финанси NerdWallet преглежда 1000 резервации в Airbnb в Съединени американски щати за 2022 година или 2023 година Въпреки че няма метод да се сравнят непосредствено разноските, защото всеки парцел в Airbnb е друг, някои основни знаци дават известна визия по кое време Airbnb е по-добра или по-лоша оферта спрямо хотел.

В някои случаи наемите в Airbnb към момента са сравнитено ниски спрямо цените на хотелските нощувки, а в други може да са даже по-скъпи.

За къси престои Airbnb рядко е добра договорка заради две аргументи - отстъпките и такси за разчистване.

Икономиите стават по-големи с увеличение на дължината на престоя. Цената на нощувка за междинен престой от седем нощувки в Airbnb (213 долара) е с 32% по-евтина от тази за една нощувка (314 долара), съгласно разбора на NerdWallet.

По-дългите престои са по-евтини поради отстъпките, които се оферират при резервация за повече дни. Домакините оферират тези тласъци, тъй като биха предпочели да имат по-малко резервации за ръководство и обезпечаване на претовареност.

Друга причина са таксите за разчистване. Въпреки че не всички разгласи ги включват, междинната такса за разчистване е 75 $, съгласно NerdWallet. Тъй като това е еднократна такса, дневната цена се понижава при по-дълъг престой. Такса за разчистване от 75 $ е по-важна за престой с една нощ спрямо триседмичен престой, където ще възлиза единствено на към 3.50 $ дневно.

Тъй като хотелите нормално нямат такси за разчистване, пътуващите, които остават за една или две нощувки, може да предпочетат престоя в хотел, в случай че таксите за разчистване на Airbnb са прекомерно високи.

За соло пътешествениците и двойките наемите вAirbnb нормално са по-скъпи, макар че изследването на NerdWallet преглежда единствено парцелите, които се отдават напълно. Така че хората, които споделят стая или дом, биха могли да спестят пари.

NerdWallet съпоставя цената на човек за Airbnb с оптимален потенциал от двама възрастни против хотелска стая в същия град. Освен това изследването съпоставя цената на парцел в Airbnb с оптимален потенциал от шест души с цената за запазване на три хотелски стаи (приемайки, че има по двама възрастни в стая).

Така апартамент или къща в Airbnb за шестима (60 $ на стая) са приблизително с 33% по-евтини от резервирането на три хотелски стаи. Но осреднено хотел (89 долара) е с 29% по-евтин от резервацията на Airbnb за двама (125 долара).

Разбира се, обстановката на всеки пасажер е неповторима и в едно пътешестване влизат и други разноски, с изключение на цената на нощувката. Транспортът е основен фактор - таксите за паркиране, безплатните летищни прехвърляния и близостта до публичен превоз или атракции могат да повлияят на общата цена на престоя.

Имотите в Airbnb постоянно оферират помощни средства, спестяващи разноски, като перални и кухни, до момента в който хотелите може да оферират точки за преданост, безвъзмездна закуска, достъп до басейн и безвъзмездни действия, които могат да ви спестят заплащане за развлечения на открито.

Има и други услуги, които би трябвало да имате поради. В Airbnb може да срещнете същински хазаин, който може да показа вътрешни препоръки, или може въобще да не поддържате връзка с какъвто и да е личен състав. Ако предпочитате да говорите с човек, или просто се нуждаете от персонална помощ за каквото и да било - от приемане на инструкции до помощ за разчистване на неразбория, хотелът може да се окаже по-сигурен залог.

Като се имат поради всички променливостта, не е допустимо да се изкаже изрично изказване, че резервациите през Airbnb са по-добри или по-лоши от хотелите. И защото от ден на ден хотели понижават размера и честотата на обслужването по стаите заради дефицит на личен състав, преимуществата на Airbnb става все по-ясно изразени.

Но все пак, в случай че резервирате пътешестване през 2022 година с догатката, че наем на парцел от Airbnb постоянно излиза по-евтино, ще би трябвало да преразгледайте тактиката си, поучават още от Nerd Wallet. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР