“Дошли сме да представим приоритетите на гражданите на София. За

...
“Дошли сме да представим приоритетите на гражданите на София. За
Коментари Харесай

Свиленски: БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет

“Дошли сме да представим целите на жителите на София. За постове в поддръжка за болшинства не беседваме. Борис Бонев няма да бъде подсилен ”, това съобщи Георги Свиленски, ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия.

Георги Свиленски и Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия пристигнаха в Следствен отдел към окръжна прокуратура, с цел да се срещнат с кмета Васил Терзиев.

На влизане в Столична община новият кмет резервира безмълвие. На срещата с Българска социалистическа партия участват и номинираният за ръководител на СОС Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Ивайло Мирчев от парламентарната група на ПП-ДБ, само че резервираха безмълвие пред публицистите.

На излизане, Българска социалистическа партия не бяха трансформирали позицията си.

“Представихме проблемите на столицата-да стартира да действа прозрачността на СОС, проблемите на крайните квартали, канализацията, общинската благосъстоятелност и жилищното строителство. За постове и ръководители на комисии не е станало дума ”. Това съобщи Георги Свиленски след срещата с кмета на София Васил Терзиев, Борис Бонев и Ивайло Мирчев.

Свиленски изясни, че още при започване на срещата е декларирал на Бонев, че в понеделник на сесията на СОС техните общински съветници няма да го поддържат за ръководител на СОС. “Изключително значимо е решение да бъде взето, тъй като следва гледане на бюджет на Следствен отдел към окръжна прокуратура, на проект сметката за непорочност, транспортната задача, които би трябвало да бъдат решени до края на 2023г. ”, сподели още Свиленски.

Председателят на ПГ на Българска социалистическа партия акцентира, че ключ за решение на казуса е да поддържат претендента им за ръководител на СОС Диана Тонова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР