Досегашното ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ е освободено заради плащане

...
Досегашното ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ е освободено заради плащане
Коментари Харесай

Стана ясно защо смениха шефовете на пътната агенция

Досегашното управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ е освободено поради заплащане на задатъци за строително-монтажни работи за обекти, които нямат планова подготвеност и позволение за градеж към 26 май т.г. Това оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството, откакто по-рано през днешния ден целият Управителен съвет на АПИ, назначен по времето на ГЕРБ, беше уволнен.

По време на 45-тото Народно заседание в комисията по проверка бяха разисквани сходни практики, свързани с държавното дружество „ Автомагистрали “. Директорът на сдружението Стоян Беличев изясни практиката с това, че авансирането е обезпечило капариране на материали и машиносмени на цени, по-добри от тези сега.

Вече някогашният член на АПИ Иван Досев уточни, че всички предплатени заплащания са по изискванията на договорите сред АПИ и компаниите. „ Необходимо изискване е съществуването на контракт и уговорка за предплатено заплащане, на никое място не е поставяно изискване за планова подготвеност “, съобщи той и съобщи, че и повдигането на тематиката в 45 Народно събрание е било спекулативно.



Бившият началник на АПИ Георги Терзийски съобщи, че е „ меко казано сюрпризиран “ от претекстовете за своето освобождение, за което научил през вчерашния ден в края на работния ден. По думите му не е ясно поради заплащания по кои обекти той и сътрудниците му са отстранени от организацията.

На мястото им идват Апостол Минчев (председател на УС), Веселин Пейков и Ивайло Денчев (членове). Минчев е бил началник на пътното в Шумен. Денчев е управлявал структурата в Плевен, а Пейков е показан като кадър с опит в ръководството на огромни транспортни планове, ръководство и планиране на летища, планиране и създаване на пътни настилки.

Терзийски, Досев и третият освободен член на УС на АПИ инж. Олег Асенов през днешния ден се срещнаха с тях и с един от зам.-министрите на районното развиване, с цел да предадат започнатите задания на новия екип. „ Днес стоим през целия ден в организацията, за да предадем ръководството на новия екип и да отговорим на всички техни въпроси, макар че през днешния ден официално не сме на работа. Това приказва за едно – не се опасяваме нито от въпроси, нито от инспекции “, съобщи Георги Терзийски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР