Досегашният заместник на Мая Манолова, която хвърли оставка, Диана Ковачева

...
Досегашният заместник на Мая Манолова, която хвърли оставка, Диана Ковачева
Коментари Харесай

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман на България


Досегашният заместител на Мая Манолова, която хвърли оставка, Диана Ковачева постави клетва като публичен бранител, до момента в който не бъде определен правоприемник на Манолова.

Ковачева даде обещание пред депутатите, че ще заложи на приемствеността, на интензивността и ще работи със съзнанието, че омбудсманът е постоянно на страната на хората.

„ Ангажирам се с това главната ми грижа да са правата и свободите на хората, а дневният ред на институцията да се дефинира от дефинира от хората и техните проблеми “, сподели Ковачева.

Тя стана заместник-омбудсман от началото на 2016 година и по закон след предварително прекратените пълномощия на омбудсмана поема поста до избора на нов народен публичен бранител.

Ковачева беше правосъден министър в държавното управление на Бойко Борисов в интервала 2011-2013 година и дълготраен изпълнителен шеф на националното посланичество на Transparency International в България.

Завършила е право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. Магистър по право на Европейския съюз и правосъдна система, Университет Нанси II, Франция. Доцент – лекар по интернационално право и интернационалните връзки. Автор на редица публикации и монографии в областта на интернационалното право.

Носител е на ордена на Британската империя на Нейно величество Кралица Елизабет II.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР