Досегашният заместник изпълнителен директор на НАП Георги Димов е новият

...
Досегашният заместник изпълнителен директор на НАП Георги Димов е новият
Коментари Харесай

Първа рокада по високите етажи: Нов шеф на Агенция „Митници“

Досегашният заместител изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов е новият шеф на Агенция „ Митници “ . Това съобщи служебният финансов министър Людмила Петкова .

" Задачата му е с потвърдените експертни и управителни качества да придвижи опита си от Национална агенция за приходите в организация " Митници " за повишение събираемостта на приходите, да се обезпечи равномерен преход по вливането на двете приходни организации, а също и да се внесе успокоение в системата ", изясни Петкова и подчерта още един път, че не се планува редуциране на чиновници от двете приходни организации, няма да бъде намалявана числеността и ще бъде употребен опитът на всички чиновници. 

" Ще се оправя като шеф на Агенция „ Митници “, съобщи от своя страна Георги Димов. " В рамките на няколко дни ще отговоря на въпросите ", сбит беше той.

Румен Спецов резервира поста си отпред на Националната организация за приходите , дружно с останалите членове на управлението на Национална агенция за приходите. 

„ Основната им задача е да продължат да работят за повишение събираемостта на бюджетните доходи ”, акцентира служебният финансов министър.

" Фискалният запас в 6,689 милиарда лева Към края на март е 9,9 милиарда От сумата 6,689 милиарда - 4 милиарда са средствата на Държавния фонд за резистентност на пенсионната система. Освен средствата, които са в Българска народна банка към фискалния запас, без значение от размера, те се вземат от тук за фондовете на Европейски Съюз, те са 2 милиарда и включват предстоящите бъдещи приходи от втория транш на ПВУ. Сегашното положение е 6,6 милиарда фискален запас и 2-та милиарда, по този начин наречени доходи за бъдещи интервали, за втория транш би трябвало да се изпълнят избрани условия с цел да получим средствата от Европейски Съюз ", уточни Петкова.

" 1,6 милиарда са средствата за придобиване на вземанията от " Топлофикация София ", БЕХ и " Булгаргаз ", за останалите ни би трябвало по-подробен разбор, само че запасът е 6,6, милиарда Може и част от тях да са отишли за пенсии . Разполагаемите парични средства в действителност все още са 2,7 милиарда ", посочи още служебният финансов министър и добави, че ще направят  по-подробен разбор.

Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР