Досегашният зам.-ректор на УХТ и ръководител на катедра Технология на

...
Досегашният зам.-ректор на УХТ и ръководител на катедра Технология на
Коментари Харесай

Зам.-ректорът доц. Христо Спасов стана председател на Общото събрание в УХТ

Досегашният зам.-ректор на УХТ и началник на катедра „ Технология на виното и пивото “ доцент Христо Спасов с голямо болшинство – 116 гласа от 169 общо дали своят вот, завоюва изборите за ръководител на Общото заседание във висшето учебно заведение. Негов заместител за мандат 2023-2027 ще бъде функционалният декан по студентска и обществена активност доцент Кремена Никовска, която бе определена с 118 гласа и която до този миг беше зам.-председател на Общото заседание за мандат 2019-2023.

 Визуализация на изображенията

Конкуренти за управителните позиции бяха доцент Красимир Колев от катедра „ Компютърни системи и технологии “ и доцент Маргарита Терзийска от катедра „ Математика, физика и осведомителни технологии “.

Събранието беше ръководено от някогашния ръководител доцент Кирил Михалев, а изборната комисия оглави проф. Ангел Ангелов от катедра „ Биотехнология “.

Номинацията за доцент Спасов и доцент Никовска направи деканът на Технологичния факултет проф. Десислав Балев. Според него на най-високата служба в УХТ би трябвало да бъде определен търпелив, почтен и диалогичен човек, който има управнически опит. Тези персони би трябвало да са харизматични фигури, които вдъхват почит и доверие. Може и да ви звуча утопично, само че в УХТ към момента има такива сътрудници и един от тях е доцент Спасов, съобщи проф. Балев. При номинацията на доцент Никовска добави, че двамата ще бъдат отличен тандем.

Доц. Мария Душкова от катедра „ Процеси и апарати “ предложи доцент Колев, тъй като е равно далечен от всички и е юридически образован. А и през последните 15 година на този пост не е избиран човек от Техническия факултет, означи тя. За доцент Терзийска съобщи, че ще добавя ръководителя, тъй като е от различен факултет – Стопански.

Доц. Колев и доцент Терзийска събраха надлежно 47 и 44 гласа.

След като беше определен доцент Спасов благодари на всички които са го подкрепили, а също на проф. Балев за това, че е издигнал кандидатурата му. Той прикани членовете на Общото заседание в работата си да бъдат диалогични, да търсят консенсус, които да са в полза на университета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР