Досегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев е новият

...
Досегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев е новият
Коментари Харесай

Асен Василев е кандидатът за премиер от Продължаваме промяната


Досегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев е новият претендент за министър-председател на Политическа партия. По-късно през днешния ден те ще получат първия мандат за съставяне на държавно управление от президента Радев.

" Продължаваме промяната ” ще предложат нов претендент за министър председател при връчването на мандата за сформиране на държавно управление през днешния ден. Това ще бъде настощият вицепремиер в оставка и министър на финансите Асен Василев.

В послание до медиите министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи, че той е предложил Василев за нов претендент за министър-председател от " Продължаваме промяната ”.

" Призовавам всички наши съидейници, всички наши съдружни сътрудници, всички самостоятелни депутати да се обединим в една обща коалиция ”, сподели Петков. " Нищо не е по-важно за България от това. Няма пост или позиция, която да е по-важна. ”

По-рано през днешния ден съпредседателят на " Демократична България ” Атанас Атанасов сподели, че се надява от съдружния им сътрудник да " проявят отговорност ”, евентуално визирайки готовността да бъде препоръчан нов претендент за министър председател.

Председателят на парламентарната група на другата партия в обединението - Българска социалистическа партия, Георги Свиленски разяснява, че партията ще влезе в договаряния за ново държавно управление в границите на настоящия парламент, единствено в случай че " Продължаваме промяната ” не издигат Кирил Петков за министър председател още веднъж. Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи по-рано, че приключва договарянията с досегашния си съдружен сътрудник, откакто стана ясно, че България ще изгони 70 съветски дипломати и чиновници от страната.

В 17 часа през днешния ден президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на " Продължаваме промяната ”.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР