Досегашният служебен министър на външните работи Иван Кондов предаде поста

...
Досегашният служебен министър на външните работи Иван Кондов предаде поста
Коментари Харесай

Служебният външен министър Иван Кондов предаде поста си на Мария Габриел

Досегашният длъжностен министър на външните работи Иван Кондов съобщи поста на новия вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел на публична гала в Министерството на външните работи (МВнР), оповестиха от ведомството.

" Изключително благополучен съм, че имам достойнството да посрещна подобен потвърден експерт и специалист като Мария Габриел, която би била най-подходяща за Министерство на външните работи ", съобщи Кондов, представен в известието.

От своя страна вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел благодари на Иван Кондов за ползотворния диалог. Тя добави, че ще се допитва и разчита на опита на дипломатите във ведомството.

" За мен е чест, че мога да разгадавам на вашата експертиза, опит и желанието ви всички дружно да отстояваме мястото и ролята на страната ни в Европейски Съюз и по света. Нека трансформираме провокациите във благоприятни условия ", съобщи Габриел, представена от Българска телеграфна агенция.

На изключително съвещание през вчерашния ден Народното събрание гласоподава със 131 гласа „ за “ държавното управление " Денков-Габриел ", а за министър председател с един глас повече беше определен акад. Николай Денков („ Продължаваме Промяната – Демократична България “).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg