Досегашният шеф на подразделението на Хонда за Формула 1 Юсуке

...
Досегашният шеф на подразделението на Хонда за Формула 1 Юсуке
Коментари Харесай

Уволняват шефа на Хонда Ф1


Досегашният началник на подразделението на Хонда за Формула 1 Юсуке Хасегава ще напусне поста си след края на годината. Върху него се изсипа голямо напрежение откакто под негово управление непрекъснатите проблеми с мощността и надеждността не откриха решение. Нещо повече, Макларън прекратиха партньорството с японския производител.

За новото съдействие с тима на Торо Росо японската компания подхваща преструктуриране. Досега Хасегава отговаряше както за създаването на мотора в Сакура, по този начин и за спортната активност. От 1 януари 2018 позицията се разделя на две. Тойохару Танабе ще дава отговор за надпреварите и тестванията, а Ясуаки Асаки ще поеме поста на настоящ шеф в базата Сакура, където ще управлява работата по задвижващата единица.

Танабе, който работи за Хонда от 1984 година, има опит във Формула 1, където е бил инженер за Герхард Бергер в Макларън, а по-късно и основен инженер за Дженсън Бътън в БАР и Хонда.

От компанията декларират, че разделянето на отговорностите би трябвало да докара до по-добро осъществяване на поставените цели. По този метод Хонда се надява на ползотворно съдействие с Торо Росо, което да донесе наслада на почитателите.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР