Досегашният шеф на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е

...
Досегашният шеф на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е
Коментари Харесай

Бившият шеф на полицията в Пловдив: жертва съм на лов на вещици, тормоз и унижение

Досегашният началник на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е осъден с дисциплинарно уволняване. Това заяви самият той. Заповедта, подписана от министъра на вътрешните работи, му е връчена от дисциплинарно проверяващия орган в петък.

Мотивът за уволнението гласи, че старши комисар Рогачев редовно отсъствал от работното си място и вместо да стои в постройката на Дирекцията, пътувал със служебни коли, без това да е било належащо. За да потвърдят изказванията си, проверяващите са употребявали записи от камери на БГ ТОЛ и АПИ. Те са свалени по предписание на настоящия основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който по това време е бил краткотраен шеф на ОД на МВР-Пловдив.
 12,4 млн. лева е коствало изчегъртването на 1600 служители 12,4 млн. лева е коствало " изчегъртването " на 1600 служители
Обезщетения на стойност над 12,4 млн. лв. са изплатили 17-те министерства, подведомствените им структури и надлежно Министерският съв...

" Смятам, че наложеното ми дисциплинарно наказване „ уволняване “ е политическо, а аз съм жертва на лов на вещици, тормоз и оскърбление ", разяснява Рогачев пред " Марица ".

Той ще апелира уволнението си в планувания от закона 14-дневен период. Оттук нататък има два сюжета. Ако магистратите потвърдят решението за уволнението на Рогачев, назначеният като краткотраен шеф на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев може да стане титуляр. Ако обаче съдът се произнесе, че уволнението на Рогачев е нелегално, това автоматизирано ще го възвърне на поста като началник на ОД на Министерство на вътрешните работи.

 

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР