Досегашният председател на Съдийската комисия на БФС Виктор Кашай се

...
Досегашният председател на Съдийската комисия на БФС Виктор Кашай се
Коментари Харесай

Виктор Кашай вече ще ръководи реферите в Австрия

Досегашният ръководител на Съдийската комисия на БФС Виктор Кашай се мести в Австрия и ще оглави тамошната конструкция на реферите, заяви за Българска телеграфна агенция източник от " Бояна ".
Унгарецът, който е и съдийски наблюдаващ на УЕФА, ще бъде ръководител на Австрийската съдийска комисия и още веднъж ще вземе със себе си Дьорд Ринг. Назначението и договорът във Виена ще бъдат оповестени в края на месеца.

Кашай завърши връзките си с БФС през вчерашния ден две седмици преди края на контракта. Първенството обаче приключи на 10 юни, затова той няма директни задължения.
Вчера комисията се събра без него и помощника му Дьорд Ринг, който отговаряше за ВАР (система за видеоповторение в помощ на съдийските решения). Комисията комeнтираше промени в ранглистите, като нови имена в Първа и Втора лига са били обсъждани и с Кашай преди време. Също по този начин са планувани летните семинари и бъдещи стратегии за образование на млади съдии.

Самият Кашай пък е изпратил прочувствено известие по телефоните на всички съдии от елита. В него той благодарил за отличната работа, да поддръжката от страна на централата и президента Борислав Михайлов и допълнил, че остава с чудесни мемоари от времето, прекарано в България. Унгарският топ-рефер от предишното напомнил, че в негово лице българското съдийство и българския футбол имат откровен другар и остава разполагаем, в случай че може да бъде потребен.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР