Досегашният клуб на новия нападател на Левски Роналдо - Баия,

...
Досегашният клуб на новия нападател на Левски Роналдо - Баия,
Коментари Харесай

Баия запазва част от правата на Роналдо

Досегашният клуб на новия нападател на Левски Роналдо - Баия, е разтрогнал прибързано контракта му, с цел да може той да подпише без проблем в България. Баия обаче резервира 20% от комерсиалните права на футболиста, който се ангажира със "сините " до 2025 година, твърди уеб сайтът criativaonline.com.br.

"Много съм благополучен от тази първа опция на играя в Европа. Клубът има забележителна база. Това е най-големият тим в столицата и настоящ притежател на Купата на България. Публиката му е буйна. Много съм стимулиран и чакам с неспокойствие да направя своя дебют ", сподели 21-годишният Роналдо, който към този момент се сбогува с последователите на Баия в обществените мрежи.

Един от сътрудниците на Роналдо Фабио Менезеш изясни за какво нападателят е напуснал бразилския клуб при настоящ контракт. "Много сме признателни на Баия за опцията, дадена на Роналдо. За благополучие, постигнахме взаимно единодушие за анулиране на контракта. Баия ще получи 20% от сумата при бъдеща продажба. Това беше добра договорка и за двете страни. Левски ще играе в квалификациите за Лигата на Конференциите против гръцкия ПАОК. Това е страхотна опция за футболиста и сме уверени в капацитета му ", сподели футболният управител.

Роналдо играе в първия тим на Баия от 2021 година. Той получи опция при започване на сезона, само че по-късно загуби мястото си на титуляр. Като цяла за клуба младият нападател има присъединяване в 43 мача, в които е вкарал 3 гола и е дал 6 асистенции, като по този индикатор е един от водачите на отбора.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР