Досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за безопасност на храните

...
Досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за безопасност на храните
Коментари Харесай

Шефът на агенцията по храните е сменен

Досегашният изпълнителен шеф на Българската организация за сигурност на храните Дамян Илиев е освободен, а постът се поема от проф. доктор Паскал Желязков, заяви Министерството на земеделието.

Министърът на земеделието Десислава Танева беше дала обещание промени в организацията още при започване на август, само че ги отсрочи поради пика на разпространяване на заболяването африканска чума по свинете по това време. Също тогава следствие на журналистката Генка Шикерова и антикорупционния фонд сподели нарушавания при публични поръчки за заличаване на скотски боклуци с мобилни инсинeратори, а прокуратурата стартира инспекция. По закон изпълнителният шеф се назначава от министър-председателя по предложение на земеделския министър.

В днешното известие не са посочени претекстове за персоналните промени в организацията, която дава отговор за сигурността при производството и търговията с хранителни артикули на територията на страната.

Новият изпълнителен шеф на контролната работа до момента е бил шеф на Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт " Проф. Д-р Г. Павлов ".

Проф. Желязков е разказан като експерт с дълготраен опит като началник на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична активност. Бил е шеф отдел в Център за оценка на риска, шеф на Национална научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и заболявания по дивеча, както и зам.-генерален шеф в Националната ветеринарномедицинска работа.

В известието се споделя, че проф. Желязков по обучение е ветеринарен доктор, приключил е Висшия Институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора, владее британски и съветски език и има над 90 научни изявления и отчети.

Назначен е и нов заместник-изпълнителен шеф. На мястото на доцент доктор Тодорка Янковска-Стефанова е издигната доктор Марияна Шумова, която до момента беше отдел в дирекция " Граничен надзор ". Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността шеф на Областната дирекция по сигурност на храните в Хасково.

Междувременно организацията заяви за ново огнище африканска чума по свинете, записано в заден двор в Момчилград.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР