Досегашният главен стратег на Мерцедес във Формула 1 Джеймс Ваулс

...
Досегашният главен стратег на Мерцедес във Формула 1 Джеймс Ваулс
Коментари Харесай

Уилямс привлече ценен кадър на Мерцедес

Досегашният основен пълководец на Мерцедес във Формула 1 Джеймс Ваулс е новият началник на Уилямс. Новината беше оповестена през днешния ден от английския отбор, като се показва, че Ваулс ще стартира работа на 20 февруари. В края на предходната година Уилямс освободи досегашния си началник Йост Капито.

Ваулс става една третият началник на Уилямс в 46-годишната история на отбора от Гроув, преди него тази служба са заемали сър Франк Уилямс и Капито. През годините, когато управляваше Клеър Уилямс, тя се водеше заместител на татко си.

Ваулс работи от 21 години във Формула 1, като е бил в БАР, Хонда, Браун GP и от 2010 е в Мерцедес, като е съдействал за спечелваното на 9 международни трофеи и 120 победи.
 Защо Уилямс уволни Капито? Защо Уилямс уволни Капито?
“Нямам самообладание да стартира работа в Уилямс. За мен е част да се причисля към тим с толкоз богато завещание - съобщи 43-годишният Ваулс, представен в известието на отбора за назначението му. - Уилямс е икона на Формула 1 и за мен това е изцяло ново предизвикателство. ”
 Мерцедес демонстрира новата си кола ден след Ферари Мерцедес демонстрира новата си кола ден след Ферари
Ваулс особено благодари на шефа на Мерцедес Тото Волф за взаимната им работа, а австриецът не спести похвали за качествата на английския инженер, специализирал се в построяването на спортни тактики.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР