Досегашните действия и проблеми по изпълнението на проекта за доизграждане

...
Досегашните действия и проблеми по изпълнението на проекта за доизграждане
Коментари Харесай

Областният управител на Сливен поиска отчет за проекта по подмяна на ВиК инфраструктурата

Досегашните дейности и проблеми по осъществяването на плана за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура на територията наСливен и Нова Загора бяха разисквани на среща по самодейност на регионалния шеф инж. Маринчо Христов.

На полемика участваха шефът на ВиК-Сливен Пламен Трифонов, Камен Костов, заместник-кмет на община Сливен, Галя Захариева-кмет на община Нова Загора, специалисти и координатори от ВиК сдружението, представители на компаниите ангажирани с осъществяването на водния цикъл.

Областният шеф изиска доклад, по отношение на проблемите съпътстващи реализирането на плана, изразходваните до момента средства и възможни крайни периоди за неговото изцяло завършване.

Той изрази мнение, че след миналите локални избори обстановката с разрушените и прашни улици, най-много в кв. Речица, продължава да бъде същата, заради което жителите на квартала са извънредно изнервени от неналичието на съответни ограничения за решение на създалата се там обстановка.

Отговорът на способените органи бе, че главните проблеми, които пречат да се подмени навременно и качествено цялата водопреносна и канализационна мрежа на квартала, произтичат от грешки в правенето на плана, огромната дълбочина, на която се копае и високите подпочвени води, които са голяма спънка, за обикновено протичане на работата.

Те регистрираха като спомагателна пречка и забавянето на решения и от страна на някои институции.

Докато се търсят оптимални и съответни способи за отстраняването на тези спънки се постанова фазиране на 40% от финансовата част и 60 % от частта за осъществяване на целия план, за идната календарна година.

Управителят на сдружението Пламен Трифонов изрече своята вяра, че жителите на Речица ще имат нова канализация и асфалтирани улици след към 8 месеца, считано от януари 2024 година

Не по този начин стоят нещата за гр. Нова Загора. Там реализирането на целия план по замяна на ВиК инфраструктурата е завършил на 99%, заяви кметът на общината, госпожа Галя Захариева.

Относно обстановката в Сливен, инж. Маринчо Христов разяснява още няколко въпроса, касаещи възможния завършек на изкопните действия на територията на града и последващото некачествено асфалтиране на два съществени булеварда-„ Панайот Хитов “ и „ Христо Ботев “.

Представител на една от фирмите-изпълнител на плана обясни, че за град Сливен остават доста дребен брой прави, в региона на централна градска част, които планово подлежат на ремонтни действия и даде прогноза, че приключването на целия план по замяна на ВиК инсталациите на територията на града, ще стане при започване на идната година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР