Досегашната сглобка си разчиства сметките и съсипва и последните остатъци

...
Досегашната сглобка си разчиства сметките и съсипва и последните остатъци
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Досегашната сглобка си разчиства сметките и съсипва и последните остатъци от държавността

„ Досегашната сглобка си разчиства сметките и унищожава и последните останки от държавността. “ Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

„ Поради основаните несъгласия може да не мине нито едно от предложенията на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ за добавки към пенсиите на жителите. Затова разговаряхме и с сътрудниците от другите групи да има работещ вид. Важно е да помогнем на пенсионерите и да възстановим великденските добавки “, сподели още тя.

Нинова добави, че ще предложат на всички пенсионери до минималната пенсия по 100 лева, а над минималната пенсия – по 50 лева за всички.

„ Целта ни е да помогнем на всички пенсионери, само че да бъде заслужено. Предлагаме парите за това да се обезпечат посредством трансфер от държавния бюджет към бюджета на ДОО, защото в ДОО ги няма като запас тези пари. Ще приказваме с всички парламентарни групи. Не би трябвало разправиите им да се отразят върху възрастните хора “, добави тя.

„ Раздаването на пари за Великден не е предизборно. С въвеждането на великденски надбавки се възвръща традицията “. Това сподели по-рано някогашният обществен министър Хасан Адемов, напомня SafeNews.

„ Трябва да се подкрепят пенсионерите в условия на рецесия, да няма повсеместен метод да се подкрепят всички. Диференцираният метод е доста значим “,каза той.

По думите му в случай че се вземе решение да бъдат върнати великденските надбавки, това значи да се покаже специфичното отношение към уязвимите български жители.

„ Винаги има опция да се намерят тези 40 милиона лв., за които се приказва, с цел да се изплати тази спомагателна добавка. Тя е символен акт за поддръжка на най-уязвимите групи в обществото “, добави Адемов.

Източник: Фокус

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР