Досегашната практика да се сервира червеното вино на стайна температура

...
Досегашната практика да се сервира червеното вино на стайна температура
Коментари Харесай

Червеното вино трябва да се пие студено, не на стайна температура

Досегашната процедура да се сервира аленото вино на стайна температура се оказала изцяло неправилна, настояват австралийски специалисти, представени от в. "Метро ".

Според мнението на експерти от Винарската академия в Сидни аленият елексир е най-добре да се използва при температура сред 12 и 18 градуса по Целзий. Тоест аленото вино би трябвало да се пие доста по-студено, в сравнение с беше практиката до момента.

Според Тейлър Уайнс, в случай че тази напитка се сервира топла /тоест при стайна температура/ в нея стартира да господства алкохолът, който замъглява особеностите на букета й. Но има и друга заплаха - в случай че бутилката с алено вино бъде прекомерно студена, тогава съвсем напълно се губи ароматът й.

При все това, акцентират австралийските експерти, другите сортове виновност би трябвало да се оферират друго изстудени. За каберне совиньон и шираз е целесъобразно да се сервират с температура 16-18 градуса. За по-леките марки, като пино ноар, целесъобразен е по-студеният период от 12-14 градуса. И тук стигаме до белите виновност като совиньон блан и пино гри, за които идеалната температура е 6-8 градуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР