Досега винаги сме смятали, че правилният начин за съхранение на

...
Досега винаги сме смятали, че правилният начин за съхранение на
Коментари Харесай

Как да съхраняваме картофите, за да са свежи по-дълго време?

Досега постоянно сме считали, че верният метод за предпазване на картофите е в долап или на друго изсъхнало, мрачно и хладно място вкъщи. И не че това в този момент се приема за неправилно, само че се оказва, че има различен по-подходящ метод за съхранението им, с който те могат да останат свежи три пъти по-дълго време.
Прочетете още
И колкото и необикновено да ни звучи, става дума за хладилника - и то на температура под 5°C. Така ще удължим живота на картофите преди готвене, ще понижим питателните боклуци и даже ще спестим пари.

През последните години Агенцията по хранителни стандарти (FSA) е препоръчвала да не съхраняваме картофите в ледник заради опцията с течение на времето студът да повлияе на естествените захари, което по-късно може да докара до образуването на акриламид при печене или пържене на висока температура.

За акриламида пък знаем, че е химикал, който е обвързван с риск от развиването на ракови болести. Според Агенцията по хранителни стандарти в този момент обаче е потвърдено, че съхраняването на картофи в хладилника действително не усилва възможностите за развиването на въпросния химикал и в действителност е изцяло безвредно.

Ключът към запазването на картофите допустимо най-свежи е да ги държим надалеч от влага и слънчева светлина. Затова шкафът си остава уместно място, само че още по-добре е в случай че стартираме да ги държим в хладилника.

" Картофите би трябвало да се съхраняват на мрачно, хладно и изсъхнало място, защото излагането им на светлина може да аргументи позеленяване, а влагата може да докара до изгниване. Дръжте картофите си в мрежа, книжен или памучен плик с добра циркулация на въздуха, с цел да ги запазите свежи за по-дълго време ", споделя специалистът Люк Уилкокс, представен от Express UK.

 

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР