Досега вече сте забелязали със сигурност, че вашето бебе не

...
Досега вече сте забелязали със сигурност, че вашето бебе не
Коментари Харесай

Как да бъде забавен животът с 6-месечното бебе не само за него, но и за вас

Досега към този момент сте забелязали сигурно, че вашето бебе не се нуждае от купища играчки, които костват цяло положение. Въпреки това знам, че изкушението да му купувате нови и нови неща е огромно. Опитайте да се въздържате, тъй като в един миг ще се окажете задръстени с толкоз доста предмети, множеството от които ненужни, че ще би трябвало да им наемете обособена гарсониера.

На тази възраст бебето към момента спи по два пъти дневно, само че и прекарва толкоз доста часове будно, че е значимо да знаете с какво да го занимавате, а не да го оставяте втренчено в тавана (или още по-лошо – в телефона или таблета). Ето няколко хрумвания за игри, с които да се забавлявате дружно.

1. Бутилки. Магическият предмет за бебетата. Бутилката може да е цялостна на половина с вода (с добре завинтена капачка), може да сипете сол, червен пипер, тъй че да се получат разнообразни цветове, които да притеглят вниманието на детето. Импровизирайте. Вижте какво му харесва. Но бутилката е занятие, с което заниманието е обезпечено най-малко един час дневно.

2. Кутия. Всякакви кутии в действителност. Може би към този момент ви е направило усещане, че бебето демонстрира доста по-голям интерес към опаковката на подаръка, в сравнение с към самия подарък. И до момента в който пликовете са неразрешена играчка заради заплаха от задушаване, то кутиите са напълно безобидни. Можете да му предоставите две или повече с друга величина, тъй че да може да ги пъха една в друга и след това да ги вади. Тук може да прекарате и повече от час в това занятие.

3. Отново кутия. Този път една огромна. Сложете в нея играчките на бебето. Мигновено те ще придобият доста по-различен и забавен образ. Детето ще си ги вади и преглежда дълго време, а след това с приятност ще ги прибира назад.

4. Криеница. Докато си лежите в леглото или просто си седите с възглавници подръка, можете да оползотворите най-малко половин час в играта „ Къде е мама?, „ Дзак! Къде е бебето? ” или както е известна по вашия край. Скрийте се зад възглавница или одеяло и кажете „ Дзак! ”, като се покажете. Колкото повече го повтаряте, толкоз по-смешно става за бебето. Още по-полезно ще бъде да се скриете зад някоя врата да вземем за пример, с цел да дадете визия на детето си за дистанциите и да разбере, че мама може да се отдалечи. Опитайте да сложите хавлията или одеялото на главата на бебето и вижте дали то ще я дръпне единствено. Запомнете да казвате „ Дзак ” всякога когато махате хавлията. Тази игра учи дребните, че предметите изчезват и след това още веднъж се връщат.

5. Терен с трудности. На тази възраст бебето към този момент лази и прави първите си опити да се изправя на крачета. Лазенето може бързо да му омръзне, по тази причина, с цел да го извършите по-интересно, можете да извършите нещо като трасе с трудности, състоящи се от възглавници (не доста бухнали, с цел да не се нарани при слизането). Смехът е обезпечен.

6. Книжки с картинки. Винаги прелестно занятие. Възпитайте овреме у детето си любовта към книгата. Показвайте му картинките, обяснявайте му всяко нещо, всеки малък подробност и след това го карайте да демонстрира. Ще се изненадате прелестно от резултата. Книжките към този момент не са единствено за дъвчене, само че и просветителни. Дайте му да се занимава единствено с брошура от по-твърд картон, с цел да не може да я скъса. Нищо чудно напълно скоро да го видите да прелиства страниците.

7. Куклен спектакъл. Струва ви се, че детето е още малко и не схваща? Нищо сходно. Детето разграничава от дълго време лица и ви познава, разпознава гласове, може да му се задържи вниманието. Разиграйте куклен спектакъл с няколко играчки над възглавница за заслон, променяйте гласа си, включвайте непрекъснато детето в историята, закачайте го с някоя играчка и ще имате още малко ужасно споделено време в усмивки.

8. Къде е играчката? Седнете на пода с бебето. Вземете една от неговите обичани играчки и говорете за нея. След това я скрийте зад тила си или в джоба. Попитайте бебето: „ Къде е количката/куклата:топката? ” След това извадете играчката и кажете: „ Ето я количката/куклата/топката! ”. Продължете играта, като сменяте мястото на играчката всякога. Забавлението е обезпечено.

9. Огледалце, огледалце. Огледалото дава на бебетата нова вероятност, от която да погледнат света, по тази причина е доста занимателно за тях и им дава нови познания. Вземете огледало и започнете да вършиме смешни физиономии. Усмихвайте се, издавайте разнообразни звуци, намръщвайте се.Можете да му разказвате за другите изражения и какво значат те. Как изглеждаме, когато сме радостни, тъжни, ядосани, уплашени и така нататък

10. „ На ужким ”. Едно от най-забавните неща за бебето е, когато мама влиза в роля. Престорете се, че говорите по телефона, че отпивате от чаша, че си хапвате с невидима вилица от невидима паница и така нататък Просто разиграйте сценка, превърнете се в артист. Детето напълно скоро ще стартира да ви имитира и тогава ще бъде по-смешно даже за вас, в сравнение с за него.

Изследвания потвърждават, че игрите в ранна възраст спомагат за когнитивното, моторното и речевото развиване на детето. Кой споделя, че с бебе е скучно? Никога, но в никакъв случай не е скучно. Всеки ден детето се трансформира пред очите ни. Опознаваме нещата, които харесва, настроенията му, характера му. Да се срещнем с детето си – има ли по-голямо благополучие!

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР