Досега в Сърбия са били евтаназирани 31 400 свине заради

...
Досега в Сърбия са били евтаназирани 31 400 свине заради
Коментари Харесай

В Сърбия са евтаназирани над 31 000 свине заради африканска чума по свинете

Досега в Сърбия са били евтаназирани 31 400 прасета поради африканска чума по свинете, заяви през днешния ден министърът на земеделието, горите и водното стопанство Йелена Танаскович, като добави, че това не е огромен брой, защото в страната има към два и половина милиони от тези животни, съобщи Танюг.

" Ситуацията е такава, че болестта с африканската чума, откогато се е появила, е оповестена в 45 общини, а в 10 към този момент е овладяна ", сподели Танаскович.

Пред телевизия Пинк тя сподели, че редом пораждат нови проблеми и в този момент се следи изключително обстановката в пояса към реките Сава и Дрина. Министърът съобщи, че обстановката непрестанно се трансформира и изисква нови действия, по тази причина след прекъсването на незаконния транспорт на прасета в този момент се е наложила и акция на екоинспекцията, с цел да се опази околната среда, защото мъртвите прасета се изхвърлят в реките и се заравят в земята. По думите й е невероятно да се откри месо от заболели прасета в месарници и заведения за хранене, защото нито едно животно не може да стигне до кланицата, без преди този момент да е било подложено  на надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР