Досега в компанията работеха 7500 човека, още в средата на

...
Досега в компанията работеха 7500 човека, още в средата на
Коментари Харесай

Мъск „хвана голямата секира“: Уволнява безполезни служители в Туитър – над 75% от персонала

Досега в компанията работеха 7500 индивида, още в средата на другата седмица на поста си ще останат „ едвам “ 2000

След като „ обезглави “ Twitter, новият притежател на противоречивата до неотдавна обществена мрежа Илон Мъск има намерение да понижи и раздутия брой на чиновници във компанията. Както към този момент, до момента моделът на ръководство на работещите в компанията бе извънредно демократичен – по 2-3 часа на ден и то едвам няколко дни в седмица в продължение на месеци. Това, предстоящо, се оказва неработеща система в очите на новия едноличен притежател и проектите му са още в средата на другата седмица да връчи предупреждения или непосредствено да уволни към 2/3 от всички чиновници във Twitter.

Така от 7500 чиновници, още другата седмица компанията може да се озове с „ едвам “ 2000. Логиката на милиардерът, чието благосъстояние се прави оценка на повече от годишния БВП на България, е блестяща – отстраняват се от работните им места чиновниците, които не способстват с нищо за общото богатство на компанията и остават тези, които правят 90% от работата. Пример могат да взимат държавните администрации. 

Припомняме, че Мъск, още със символичното си влизане в офисата на Twitter във вторник, когато носеше мивка, уволни на място основния изпълнителен шеф, основният шеф на финансите и водещия агитатор, прочут още като „ царя на цензурата “. С това той вбеси хилядите фенове на извънредно лявата концепция, която в последните години, макар насъбраната инерция, стартира да губи известност заради ред аргументи, дребна част от които, най-малко в Съединени американски щати, са навлизането на трансджендър образования в детската градина и безспорна неспособност на тези, които са несъгласни с разказа, да изразят мнение обществено.



Мнозина финансови анализатори обаче регистрират, че е допустимо радикалните промени в Twitter, откакто Мъск го закупи за рекордните 44 милиарда $, да се окажат нож с две остриета и след избран интервал от време милиардерът да разбере, че е направил една от най-лошите вложения в живота си поради елементарния факт, че самата платформа в сегашния ѝ тип няма изключително огромен капацитет. В същото време обаче роденият в ЮАР предприемач към този момент има направен проект, с който счита да преобрази метода, по който се употребява „ Пиленецето “ и по този начин да разпространява нов метод за продан на информация в интернет – .

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР