Досега в ЕС няма единодушие за налагане на санкции срещу

...
Досега в ЕС няма единодушие за налагане на санкции срещу
Коментари Харесай

Борел: Досега няма единодушие в ЕС за санкциониране на Путин и Лавров

Досега в Европейски Съюз няма единогласие за налагане на наказания против съветския президент Владимир Путин и съветския външен министър Сергей Лавров. Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел пред публицисти в Брюксел преди началото на днешното изключително съвещание на европейските външни министри.

На съвещанието следва да бъдат дефинитивно одобрени новите наказания против Москва, утвърдени нощес на изключително съвещание на Европейския съвет във връзка съветското навлизане в Украйна.

Решението за Путин и Лавров е в ръцете на Съвета на Европейски Съюз, уточни Борел. Лично аз съм доста " за " налагането на наказания против тях, разясни той.

По неговите думи Европейският съвет нощес не е бил единомислещ за приемането на сходно решение. Ако на днешното съвещание няма изненади и никой не възрази, при реализиране на единогласие, тогава - несъмнено, против Путин и Лавров ще има наказания, добави Борел.

Той съобщи, че съветските дейности в Украйна не са " интервенция на специфични сили ", а пълномащабно навлизане, преден конфликт на две войски. Никой не знае какво ще последва, какви са същинските планове на Путин, уточни Борел.

Върховният представител заяви, че е разговарял с китайския външен министър Ван И. Борел е призовал Пекин да приложи въздействието си над Москва в опит за преустановяване на войната.

Ако светът не реагира през днешния ден, ще се възцари законът на джунглата. Ако Организация на обединените нации не осъди съветското държание, тогава под въпрос е цялата интернационална система, заключи Борел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР