Досега се считаше, че е най-добре за новозапознали се партньори

...
Досега се считаше, че е най-добре за новозапознали се партньори
Коментари Харесай

Учени препоръчват секс след първата среща

Досега се считаше, че е най-добре за новозапознали се сътрудници да пристъпят към секс след третата си среща. Но американски и израелски учени опровергават тази рекомендация, откакто откриха, че е добре да се пристъпи към фамилиарност още при първия контакт.

„Метро“ цитира проучване на психолози от университета в Рочестър и на техни израелски сътрудници от Научния център в Херцлия. Те стигнали до извода, че половото привличане играе основна роля при оформянето на постоянни партньорски двойки.

„Сексът задълбочава прочувствената обязаност сред непознати“, твърди един от създателите на проучването Гурит Бирнбаум. Според нея това се отнася за сътрудниците както от женски, по този начин и от мъжки пол.

По време на проучванията били направени проби с хетеросексуални доброволци от двата пола, които трябвало да открият контакт във възбудено положение. За задачата били употребявани сублиминални еротични сигнали. Имало и контролна група, която не била подложена на сходен метод.

Доброволците, с „активирани“ полови системи показвали повече грижовност и съпричастност при осъществяването на поставените задания. Изследователите са на мнение, че неврологичните тласъци, отговарящи за половото предпочитание, също касаят и прочувственото привличане. От еволюционна позиция родителите, които са тясно прочувствено ангажирани, са имали по-добри шансове тяхното потомство да оцелее, спрямо останалите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР