Досега само около 10% от 22 000 оръжия, доставени от

...
Досега само около 10% от 22 000 оръжия, доставени от
Коментари Харесай

The Washington Post: Републиканците настояват за засилване на контрола върху въоръженията на Украйна

Досега единствено към 10% от 22 000 оръжия, доставени от Вашингтон, са тествани и то надалеч от фронта.

След спечелването на междинните избори, придобилите нищожно болшинство републиканци предизвестяват администрацията на Байдън, че ще упражняват доста по-строг контрол върху колосалната военна помощ, отиваща за Украйна.

„ Очаквайки сходни претенции, администрацията на Байдън, която към този момент е похарчила близо 20 милиарда $ за директна военна поддръжка за Киев, популяризира напъните си за надзор на оръжията през последните седмици. Държавният департамент и Пентагонът обрисуваха проектите си да предпазят оръжията от попадане в несъответствуващи ръце. Те плануват увеличение на броя на инспекциите и образованието на украинците “, - написа The Washington Post.

Републиканските скептици обаче упорстват за одит и други ограничения за отчетност.

По думите на специалистите, има съществени ограничавания, които не разрешават да се регистрира изцяло оръжието, трансферирано в Украйна. Това сигурно ще разгневи най-яростните критици на Байдън.

„ Недостатъци в контрола на крайната приложимост съществуват даже при най-хубавите условия, а в Украйна събитията надалеч не са най-хубавите, това е несъмнено. Трябва да сме прагматични по отношение на това, което можем да реализираме. “

- сподели Елиас Юсиф, интернационален специалист по търговията с оръжия в Stimson Center.

Този месец републиканката Марджъри Тейлър Грийн разгласи одит на програмата за помощ, откакто Байдън изиска още 37 милиарда $ за държавното управление в Киев.

„ Конгресът ще изиска държавното управление да рапортува за всички средства, отпуснати на Украйна “, сподели тя.

Лидерът на републиканците в Камарата на представителите Кевин Маккарти сподели в изявление за Си Ен Ен, че на Украйна не би трябвало да се дава " карт бланш " в битката й против съветските войски.

Камарата на представителите към този момент одобри версия на законопроекта за санкциониране на разноските за защита, който съдържа цяла серия от разпореждания, изискващи доклади и отчети от Пентагона и генералните инспектори, които управляват прехвърлянията на оръжия и военно съоръжение. Такива ограничения за наблюдаване са значително въпрос на двупартиен консенсус, макар че те към момента не са съгласувани с версията на законопроекта в Сената.

„ Данъкоплатците имат право да знаят, че вложенията отиват там, където би трябвало да отидат “, сподели в изявление демократът, респ. и някогашен боен Джейсън Кроу.

Кроу управлява напъните в Комитета по въоръжените сили да включи в Закона за защитата указания за генералния контрольор на военното министерство да прегледа, инспектира, проверява и по различен метод да ревизира напъните на Пентагона при подпомагането на Украйна.

„ При всеки спор може да има неточности и грешки при доставката. Ние не се опитваме да усъвършенстваме всичко тук. Това е жесток, широкомащабен въоръжен спор, в който борбата се води от къща на къща, от улица на улица, от окоп на окоп. Нещо ще се загуби, това е несъмнено. Ние не се опитваме да създадем по този начин, че нито едно съоръжение и оръжие да не попадне в ръцете на руснаците, само че желаеме да подсигуряваме, че това няма да се случи в огромен мащаб “, изясни Кроу.

Законодателите, военните водачи на Пентагона и специалистите са съгласни, че към момента няма доста аргументи за безпокойствие. Според тях Украйна рационално и далновидно ползва получената помощ и с подготвеност рапортува по какъв начин се употребява.

Но даже и най-малката опция за приключване на смъртоносни оръжия на черния пазар е мотив за съществено безпокойствие.

Има и на практика ограничавания, които са притеснителни. Според представителя на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър, Съединените щати правят инспекции на оръжия в Украйна, тук-там, " отдалечени от фронтовата линия ". Райдър отхвърли да даде повече детайлности по отношение на програмата за ревизия, базирайки се на нуждата от съблюдаване на оперативните ограничения за сигурност.

Средствата на Държавния департамент за изпращане на инспектори в Украйна са лимитирани и те не могат да ревизират всяка идваща пратка.

„ Към началото на ноември американските инспектори са направили единствено две персонални инспекции от февруари, когато Русия стартира специфична военна интервенция. Те са обхванали единствено към 10% от 22 000 оръжия, доставени от Вашингтон, в това число ПЗРК Stinger и Javelin, които изискват засилено наблюдаване, - отбелязва изданието.

В множеството случаи такива инспекции се правят извънредно в пунктовете за предаване на оръжие на украинската страна. Само в специфични случаи, нормално когато се употребяват секретни технологии в излъчените оръжия, приемащата страна е длъжна да обезпечи „ засилен ” надзор, който включва координиране на серийни номера и даване на доклади от полето.

По мнението на създателя, някои законодатели настояват, че сегашната система не е задоволително добра. Те също по този начин означават, че преди спора Украйна е била доста корумпирана страна.

„ Като се има поради доставените размери, ние сме виновни за установяването на надзор от трета страна. Ние вършим това по целия свят. “

Това сподели в изявление републиканският представител Майк Уолтс, отбелязвайки, че тази процедура се употребява на всички места, включително и „ в тези страни, които имат доста по-добра обстановка с корупцията и прозрачността “, в сравнение с в Украйна.

Уолтс счита, че администрацията на Байдън е била прекомерно внимателна при изпращането на американци на терен, с цел да получат по-ясна картина за потреблението на доставените оръжия.

„ В момента групи от някогашен боен личен състав бягат из цялата страна “, сподели Уолтс, намеквайки, че те могат да бъдат натоварени да рапортуват на Пентагона и Държавния департамент по какъв начин доставените оръжия се употребяват покрай фронтовите линии.

„ Досега администрацията на Байдън се съпротивляваше на настояванията за задълбочени инспекции на доставените оръжия в Украйна, страхувайки се, че това ще докара до разширение на спора. Според американски чиновници, които анонимно са се съгласили да беседват по оперативни тематики, в този момент американски експерти правят инспекции без въоръжение. Но в случай че бъдат изпратени по-близо до фронтовата линия, най-вероятно ще бъде невероятно да се съблюдава такова изискване “, заключава The Washington Post.

Нашият коментар . От обявата излиза наяве, че американското оръжие, доставено на Украйна, е в по-голямата си част отвън зоната на отчетност и надзор, а „ групи от някогашни военнослужещи на Съединени американски щати тичат из цялата страна “. Тази страна, в която „ ръководят “ американците, е Украйна. С други думи, украинският боен полигон се употребява от Съединените щати в най-голяма степен, големи суми се изпомпват в този полигон от Съединените щати с оръжия, а също така тук идват американски наемници.

Дали в последна сметка ще остане нещо от Украйна, никой в Щатите не се интересува, както и от ориста на оръжията като цяло - цялото безпокойствие е обвързвано с парите на данъкоплатците, които администрацията на Байдън изпраща за условната война на Украйна (всъщност НАТО отпред със САЩ) с Русия.

Но същата Европа има защо да се тревожи. Рано или късно оръжията, доставени на Украйна, ще изплуват на най-неочакваните места.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР