Досега са подадени 18 109 заявления за гласуване в чужбина.

...
Досега са подадени 18 109 заявления за гласуване в чужбина.
Коментари Харесай

ЦИК: Подадени са над 18 000 заявления за гласуване в чужбина

Досега са подадени 18 109 заявки за гласоподаване в чужбина. Този брой е по-нисък от този на последните три вота. Това съобщи зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов на брифинг за идните избори, предава.

" Причината е смяната на Изборния кодекс, който разрешава да разгласяваме секции на база дали своят вот повече от 100 души в секция. Подаването на заявление не е единствено да се открие секция, само че и да се създадат предварителни описи. Писмата с готовност за присъединяване в СИК в чужбина изпращаме на работна група " Избори " във Министерство на външните работи ", изясни той. 

Според представителя на комисията Росица Матева публичната поръчка за машините включва и тези, на които ще бъде конфигурирана демо версия. " Вече сме събрали информация от регионалните управи колко машини би бил нужен във всяко обитаемо място. Заявени са доста по-висок брой машини от плануваните, само че броят ще бъде поправен. До събота 23 ч. се подават офертите за социална поръчка. Няма да се купуват нови машини, ще бъде конфигуриран програмен продукт и машините ще бъдат превозени в страната. Това се наложи откакто Министерството на превоза заяви, че Български пощи не могат да поемат цялата логистика. Ще бъдат наети техници за обслужване на машините. До вторник-сряда ще има подписан контракт ", разкри тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР