Досега пренареденият участък с жълти павета е около 150 кв.

...
Досега пренареденият участък с жълти павета е около 150 кв.
Коментари Харесай

Джоргов: Пренаредени са около 150 кв. м. с жълти павета, работата ще приключи в средата на септември

Досега пренареденият сектор с жълти павета е към 150 кв. м и считаме, че с нужната технология ще приключим доникъде на септември. Това сподели пред публицисти заместник-кметът на София в направление „ Обществено строителство “ Ангел Джоргов, който ревизира работата по пренареждане на жълтите павета на бул. " Цар Освободител " в правата сред бул. " Васил Левски " и ул. " 15 ноември ".

 

Пренареждането стартира преди към 10 дни и от няколко дни към този момент се поставят и самите павета, сподели Джоргов и добави, че пътната основа е била изпитана за четвърти път от началото на ремонта. 

 

По думите му на място непрестанно има чиновници на Столичната община, както и на компанията от строителния контрол, тъй че и строителят, и самите служащи да виждат, че контролът е непрекъснат. Джоргов изясни, че молят към самия реализатор за нужния брой механически ръководители и чорбаджия, които също да упражняват надзор. 

 

Няма да се бърза, макар че ще се опитаме за първия образователен ден, когато трафикът се усилва, всичко да бъде готово, сподели Джоргов. Той добави, че преди всичко е спазването на одобрената технология – сортирани павета, дребни фуги, спомагателни профили, които се употребяват. Заместник-кметът разясни, че са желали да употребяват и спомагателна емулсия, която е тествана на опитния сектор, само че не е било позволено, тъй като тя се отклонява от достоверната технология.

 

В тези жеги сме инструктирали да работят заран и вечер, тъй като най-важни са животът и здравето на самите служащи, сподели Джоргов и добави, че има задоволителен брой хора, които да редят, и такива, които да сортират паветата. 

 

Заместник-кметът изясни, че преди да се фугира, най-добре може да се види по какъв начин са подредени паветата. За нас по-важно е качеството, а не срокът, само че ще се опитаме доникъде на септември да се завърши секторът, посочи Джоргов. 

 

Тодор Тодоров, началник на строителния контрол, изясни, че ревизират всеки ден подредения сектор към 15:00-16:00 часа, след което дават разрешение за първично фугиране с пясък. По този метод предпазваме от разбъркване, сподели той. 

На въпрос дали пясъкът може да се отмие от дъждове, Тодоров отговори, че това е първично фугиране, като след него ще има валиране на паважа и в допълнение фугиране. По принцип паважните настилки изискват от време на време префугиране с пясък, изясни Тодоров. 

 

Продължават работите по последния стадий от реконструкцията на обособеното трамвайно трасе на трамвай номер 5, по бул. " Цар Борис III ", заяви още Джоргов и добави, че остават към 100 метра релсов път, който да се направи там, където е споделеното трасе. 

 

Изпълняваме повече от 10 огромни обекти на територията на Столична община, сподели заместник-кметът. Някои към този момент ги приключихме, други се надяваме, че скоро ще приключат. Вчера бяхме на  " Чепинско шосе ", където ще има 10 км. нова асфалтова настилка до 15 септември., изясни Джоргов. Пуснахме и ул. " Николай Коперник “, следва и последния стадий от бул. " Ломско шосе " да стартира към 6 август, напомни той.

 

По думите му, непрекъснато се работи и по вътрешните квартални улици, както и по построяването на тротоари, които тази година са в пъти повече.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР