Досега планирахме живота около работата си. Вече можем да планираме

...
Досега планирахме живота около работата си. Вече можем да планираме
Коментари Харесай

Нови книги: Дистанционната работа - Али Грийн и Тамара Сандерсън

Досега планирахме живота към работата си. Вече можем да планираме работата към живота си.

• Притеснявате ли се, когато екипът ви работи от разстояние?

• Чудите ли се дали мотивацията и отговорността ще изчезнат?

• Опитвате ли се да бъдете добър водач в новата работна действителност?

Подгответе се да преосмислите всичко, което знаете за отдалечената работа, да бъдете още по-продуктивни и да разполагате с най-ценния си запас – вашето време.

Благодарение на дългогодишния си опит в фирмите DuckDuckGo и Automattic, както и на десетки извършени изявленията с водещи специалисти, Али Грийн и Тамара Сандерсън основават най-хубавата книга за ръководство на отдалечени екипи до момента.

При работата от разстояние всички се трансформираме в мениджъри, най-малко на личните си работен развой и среда. Това изисква ново равнище на самостоятелност и умения. Макар да звучи комплицирано, не е нужен комплициран проект за смяна в организацията на работа. И без значение дали работите в компания, учредена неотдавна, или в най-голямата мултинационална организация в света, правилата са едни и същи, тъй като са ориентирани към екипа.

В книгата ще откриете:

• Въпроси за размисъл

• Упражнения и насоки

• Акценти и изявленията с повече от 30 водачи в региона на работата от разстояние

• Съветите на Али и рекомендациите на Там

• Терминологичен речник и други

Възползвайте се от опциите, които оферират новите технологии, бъдете гъвкави и счупете оковите на модела „ от 9 до 5 “.

Истинското предизвикателство е в това да измененията както своето, по този начин и държанието на екипа си, с цел да работите от разстояние с лекост – да притежавате верните умения, държание и настройка за елементарно ръководство на работата от всяко място и когато и да е.

– Али и Там

ЗА АВТОРКИТЕ

Али Грийн Тамара Сандерсън


АЛИ ГРИЙН И ТАМАРА (ТАМ) САНДЕРСЪН са съоснователи на Remote Works – компания за учредителен дизайн и консултантски услуги, чиято задача е да освободи чиновниците от работата от 9 до 5 и да ги научи по какъв начин да правят работата си по най-хубавия метод, на всички места и когато и да е.

Али и Там са прекарали общо съвсем две десетилетия в разпределена среда: Али – като някогашен шеф на отдел „ Човешки запаси “ в DuckDuckGo, и Там – като шеф на отдел „ Стратегически партньорства и корпоративно развиване “ в Automattic.

Двете имат вяра, че уменията за работа от разстояние са наложително условие за всички ръководители и екипи, без значение къде се намира или по какъв начин наподобява техния „ офис “. В „ Дистанционната работа “ авторките споделят своя персонален опит, интерактивни най-хубави практики и уроците, които са научили от десетки изявленията с специалисти, с цел да създадат по този начин, че отдалечената работа в действителност да е ефикасна.

Откъс:

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТНОСНО „ ДИСТАНЦИОННОТО “ УПРАВЛЕНИЕ

Още едно главно нещо, преди да преминем към забавната част. Предполагаме, че сте избрали тази книга с упованието да научите повече за отдалечената работа (обещаваме ви, че ще го направите). Но ви предизвестяваме, че тя обгръща освен най-хубавите практики за отдалечена и хибридна работа, а доста повече. Вярваме, че способността за работа от разстояние ще се трансформира в условие за всяка работна позиция в бъдеще. Необходими са едни и същи съществени умения, без значение дали управлявате изцяло отдалечен екип, или просто желаете да дадете на чиновниците си повече независимост и да запазите офиса. (Ще излъжем обаче, в случай че не изразим личното си мнение, че офисите не би трябвало да са наложителни.)

Някои от одобрените управителни практики, за които приказваме, може да ви звучат познати – това е, тъй като са непреходни. Ние усвоихме най-полезното от най-хубавите управнически практики преди пандемията от COVID-19 и ги преосмислихме, тъй че да се впишат в отдалечена среда. Ще се научите по какъв начин да прилагате мотивационните теории и да преведете чиновниците си през стадиите на създаване на екипа.

В края на краищата работата от разстояние изважда на показ вашите управнически качества. Трябва да бъдете по-целенасочени. Не може да очаквате екипът ви да ви чака на полусъединител в продължение на 8 – 9 часа дневно, ако се нуждаете от нещо в последната минута. Не може да забравяте да уговорите резултатите и периодите, тъй като разчитате, че ще ви дадат бърза информация до кафемашината. Трябва освен да планирате, а и да включвате останалите в своите проекти. Думите и дейностите ви имат последици.

В противоположен случай не можете да се възползвате от изгодите, които отдалечената работа ви носи – да вземем за пример същинска еластичност, независимост и фокус.

Затова, преди да продължите да четете, желаеме да откроим няколко съществени убеждения, които считаме за наложителни, с цел да може отдалечената работа в действителност да прави работа. Мениджърите би трябвало:

1. Да управляват екипа си умишлено.

2. Да построяват доверие.

3. Да почитат автономността на своите чиновници.

Ако вярвате в тези правила, само че организацията, в която работите не е на същото мнение, ще водите сложна борба. Ако пък не споделяте тези убеждения, може просто да хвърлите книгата през прозореца или да я подарите на някого.

Достатъчно предизвестия. Нека изградим своите умения за дистанционно управление.

СЪВЕТИТЕ НА АЛИ

Бизнесът употребява понятията „ управител “ и „ водач “ погрешно. Време е да се отучите от определенията, с които сте израснали, и да се противопоставите на езика, който се употребява във вашата компания. Един човек не може да се погрижи за всичко и има повече от един метод да бъдете управител. Признайте пред себе си своите отговорности, въздействие и по какъв начин може да вдъхновявате екипа си.

Оспорването на догатки е ключът към отдалечения метод на мислене, който ще представим в идната глава. Щом един път се усъмните в нещо, може да поставяте под въпрос съвсем всичко. Промяната прави нещата занимателни!

Може да употребявате тази книга, с цел да измененията метода си на работа и живота си. Докато четете, обмисляйте уменията, познанието и стъпките, нужни за основаването на сполучлив отдалечен екип.

ПРЕПОРЪКИТЕ НА ТАМ

Веднъж поетът Е. Е. Къмингс разгласява окуражителна публикация с упътвания в дребен мичигански вестник и мисля, че неговата мъдрост е използвана при работата от разстояние: „ В свят, който денонощно интензивно се пробва да те трансформира в някой различен, да бъдеш себе си, значи да се бориш в най-трудната човешка борба и в никакъв случай да не спираш да го правиш “.

Дистанционната работа ви дава свободата и опцията да изградите живот, който ви удовлетворява. Вече не сте подвластни на изменящите се течения и въздействието на обичайна работна просвета от девет до пет.

Приемете това като опция да зададете сложните въпроси и да преосмислите какво значи да управлявате и да бъдете експерти. Никой няма да го направи вместо вас. (Обаче ние ще ви помогнем.)
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР