Досега нищо не бе в състояние да сломи бойния дух

...
Досега нищо не бе в състояние да сломи бойния дух
Коментари Харесай

Васил Михайлов слезе от сцената

 Досега нищо не бе в положение да пречупи бойния дух на Васил Михайлов, който продължава да радва публиката с театралните си изяви даже на 82-годишна възраст. Ковид-19 обаче се оказа първият препъникамък в дългогодишната кариера на Капитан Петко челник, който е отменил участията си в представленията на Театър " Българска войска “ поради пандемията и риска от заразяване.

През януари и февруари Михайлов трябвало по проект да се качи на сцената и да изиграе паметната режисура " Железният светилник “. По съвет на околните и лекарите обаче решил да не рискува здравето си, защото, въпреки и с понижена аудитория, залата е затворено помещение, а за човек на неговата възраст вирусът е по-опасен. Все отново актьорът не е направил формалния си бенефис и не възнамерявал дефинитивно да стопира с театъра, а просто краткотрайно, до момента в който животът се върнел към старите си темпове.

Последните месеци Михайлов изкарал като домошар, а разходките му се изчерпвали с посещаване на кварталните магазини, откъдето си пазарувал храна. Разчитал и на помощта на сина си и внуците. Последните две години бяха извънредно тежки за доайена на киното и театъра, тъй като по-големият му наследник Александър си отиде без време, покосен от подъл рак. Актьорът, който разплаква и до през днешния ден с ролята си на Петко Киряков в остарелия български сериал " Капитан Петко челник “, бе неразделно до него по време на болничния му престой, само че и лекарите се оказаха безсилни пред болестта му.

Михайлов има още един наследник – Асен, който е по-малък от починалия си брат. Смисъл след загубата титанът на " Армията “ намирал във внуците си и в 2-годишната си правнучка. Момиченцето носи екзотичното име Леа и е кръстена на принцесата от паметната кино сага " Междузвездни войни “. Заради пандемичната конюнктура виждал наследниците си по-рядко и със защитни средства, с цел да е сигурен, че няма да хване върлуващата на всички места китайска болест, добавя още " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР