Досега никога не е имало такъв успех за туширане на

...
Досега никога не е имало такъв успех за туширане на
Коментари Харесай

Рашков отчете успех с туширането на криминалния вот на последните избори |

Досега в никакъв случай не е имало подобен триумф за туширане на престъпния избор. Данните от изборите от 11 юли демонстрират, че подобен избор или е нямало, или е снижен до най-малко, като не се е отразил на крайния резултат. И това е по този начин, тъй като Министерство на вътрешните работи не е слугувало на нито една партия.  

Това разгласи служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който регистрира работата на Министерство на вътрешните работи на последните парламентарни избори.  

Той направи паралел с управлението на ведомството, което отговаряше за вота на 4 април. 

" Днес виждам някогашния министър и част от управлението на Министерство на вътрешните работи в пленарната зала като депутати на ГЕРБ. Сами можете да си отговорите дали са работили да се отстрани престъпният избор, който години наред изкривяваше политическата картина у нас посредством възнаграждение. Сега разбираме, че на тези избори са били предлагани хранителни артикули, дърва за огрев и какво ли още не. Можем да си разбираем за какво един политик повтаря: " Аз ги бих. " С министри, сложени от него, работещи чисто политически, се реализира победа. Така е побеждавал този човек. Сложихме точка на този развой ", разяснява Рашков.

Той бе безапелационен, че Министерство на вътрешните работи е употребило единствено законни средства, с цел да се отстрани платен избор. Министърът опроверга водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че хора са били принуждавани да подписват заявления.

" Очаквам той да ни даде тези заявления ", уточни министърът. 

Рашков регистрира още, че на последните избори има нулева престъпност и са формирани към 100 досъдебни производства за нарушавания на честността на изборите. Докато тези производства са се броели на пръстите на двете ръце на вота на 4 април. Причината е, че съгласно него Министерство на вътрешните работи не е обръщало внимание на тези сигнали.

" Реалният избор е в пленарната зала. Недолюбвани сме от партията, спечелила предходните избори. Такъв е водачът, по тази причина визиите на ГЕРБ употребяват вулгарни изрази и обиди по наш адрес ", съобщи Рашков.

Министърът отхвърли да се извини на кмета на поморийското село Бата, арестуван поради лист с имена на гласоподаватели, тъй като против него са формирани 2 производства. По едното му е повдигнато обвиняване от прокуратурата и му е избрана мярка за неотклонение " подписка ".

" Дали аз би трябвало да му се оправдавам? Разпитани са лица, които са подкупвани от него. Лидерът на ГЕРБ беше там. Защо министърът да отговорен, че са раздавани пари? Ако има превишаване на пълномощията на Министерство на вътрешните работи, ще разгледаме сигналите, а не както ГЕРБ скри побоищата при митингите. Досега не сме получили такива сигнали, само че в случай че това стане, няма да останем безразлични ", заявява вътрешният министър. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР