Досега немалко актьори са се включвали в проекти на Софийската

...
Досега немалко актьори са се включвали в проекти на Софийската
Коментари Харесай

Светлина в душата сродява стихове и музика

Досега значително артисти са се включвали в планове на Софийската филхармония наред с музикантите, само че за пръв път най-представителният ни оркестър кани в своя демонстрация посетител стихотворец.

Тя ще се състои на 17 юни, неделя, от 19 ч. в зала „ България “, когато Софийската филхармония ще показа „ Светлина в душата “: един концерт на струнен квартет КласикАрт с посетител – поетът Симеон Аспарухов.

В програмата на концерта са Американски квартет от Антонин Дворжак, клавирен секстет от Ерньо Донани и премиерна творба на Румен Бояджиев-син, а солисти ще бъдат Виктория Цоцкова – пиано, Людмил Ненчев – цигулка, Цветелина Попова-Стайкова – цигулка, Евгения Бааджиева-Димова – виола, Кристиана Михайлова – виолончело, Михаил Живков – кларинет, и Михаил Михайлов – валдхорна.

А ето и поканата от създателя на стихосбирката „ Дни за обичане “, поета Симеон Аспарухов: „ Усещането за безтегловност, безметежност и безконечност, което носи преплитането сред класическа музика и лирика, не е заблуда. Истина е. Усещам го по време на подготовките и си мисля какъв брой още би трябвало да съм мощен, с цел да остана изцяло себе си и да не изгубя разсъдъка си. Толкова мощна страст не съм сигурен дали мога да опиша. Дори не знам по какъв начин. Дори не знам дали е единствено една. Пиша това, тъй като желая да ви поканя на една разходка, която сигурно ще запомните. Разходка на вашата сензитивност, за която няма път. Тя е полет! Тя е светлина в душата! За първи път музите на двете изкуства ще се срещнат в зала „ България “. Заповядайте!... С любов: ClassicArt String Quartet & Ensemble и Симеон Аспарухов “.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР