Досега мигрантите минаваха през три етапа – турската армия, трафикантите,

...
Досега мигрантите минаваха през три етапа – турската армия, трафикантите,
Коментари Харесай

Мажд Алгафари: В Одрин групи бежанци се стягат да тръгнат към България, няма как да ги спрем

Досега мигрантите минаваха през три стадия – турската войска, трафикантите, и гранична полиция. Турската войска се отдръпна, трафикантите също изчезнаха, остана единствено граничната полиция на другата страна. Това сподели преводачът от арабски Мажд Алгафари пред NOVA.
 
„ Разговарях с хора от Одрин. Там има групи, които се готвят да тръгнат към България, в случай че в Гърция съумеят да ги озаптят и не ги пуснат “, разкри той.  

``
реклама
 
„ Най-сериозната спънка за бежанците е нашата защита “, добави той.
 
„ Тръгнат ли няколко групи – 30-40, едновременно, на разнообразни места, няма по какъв начин да ги хванем “, разяснява още Алгафари.
 
„ Тези хора, 99% от тях нямат нищо общо с бежанския поток, ги е боязън от наказване, от затвор, от арест. В момента, в който стартираме да ги осъждаме и да влизат в пандиза, казусът ще се реши “, счита той.
 
Любомир Кючуков от Институт за стопанска система и интернационалните връзки съобщи от своя страна: „ Нито един двустранен диалог не може да реши казуса, тъй като той е по-дълбок “.
 
„ Реалният въпрос е да се спре генезиса – войната. Тук казусът е и наш – на Европа “, сподели още той.
 
„ Големият проблем е, че Европейски Съюз трансферира решаването на прилежащите страни или на тези, които са първи – Италия, Гърция и България “, уточни Кючуков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР