Досега лекари съветваха жената да изчака със следващата бременност поне

...
Досега лекари съветваха жената да изчака със следващата бременност поне
Коментари Харесай

Безопасният интервал между две бременности

Досега лекари поучаваха дамата да изчака със идната бременност най-малко една година след раждане. Такива са рекомендациите и на Световната здравна организация (СЗО).

Сега, учени от университета Къртин в Австралия взеха решение да схванат дали не е време да преразгледат този съвет, който датира от много години.
„ Експертите на СЗО, които предлагат на дамите да не рискуват своето здраве и това на детето си и да чакат най-малко една година след раждането, преди да забременеят още веднъж, се основават на доста лимитирани данни, събрани най-вече от бедните страни по света “, разясняват учените, чието изследване е оповестено в влиятелното списание Plos One. 

Според тях, дамите, които живеят в по-благоприятни обществени и стопански условия, може да не чакат една година и е изцяло безвредно да забременеят по-рано. 
Учените проучват данни от повече от пет милиона и половина раждания в Австралия, Финландия, Норвегия и Калифорния сред 1980 и 2017 година. Всички интервюирани дами са имали най-малко по три деца.
Оказало се, че при другите шпации сред бременностите - по-малко от 6 месеца и 1,6 и 2 години – няма никаква разлика във връзка с риска от отрицателни резултати: импровизиран аборт, прибързано раждане, раждане на дете с ниско за гестационна възраст тегло. Така че, ограничавания сякаш към този момент няма. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР