Досега , колкото по-малко се показваше в публичното пространство и

...
Досега , колкото по-малко се показваше в публичното пространство и
Коментари Харесай

Анастас Стефанов: В действията на Слави Трифонов трябва да има две ключови послания

Досега, колкото по-малко се показваше в общественото пространство и оперираше най-вече през обществените мрежи, толкоз повече печелеше. Сега обаче се чака той да предложи някакъв ход.
Това съобщи в предаването политологът от изследователския център " Тренд ", Анастас Стефанов, разяснявайки политическите сюжети след парламентарните избори.
По думите на Стефанов ходът на Слави Трифонов би трябвало да стартира две основни послания. " Първо, това, което постигнахме, не е задоволително, с цел да съборим този модел и сигурно вървим към предварителни избори. Второ, народът ни даде властовата опция да сме главен и незаобиколим фактор и ние сме длъжни да съсечем този модел в границите на този парламент, като се опитаме да съставим власт ", предвижда Стефанов. По думите му Слави Трифонов би трябвало да избере най-малко някои от тези ходове. " Продължаващото безмълвие на " ИТН " може да донесе спомагателен електорален бонус при нови предварителни избори и това е по този начин, тъй като Трифонов е главен гръмоотвод на по този начин наречения антистатукво избор. Този гръмоотвод обаче не е безконечен ", уверен е политологът.
 Петър Ганев: Ако Слави Трифонов сформира държавно управление, на практика 240 депутати могат да го поддържат (ВИДЕО) Петър Ганев: Ако Слави Трифонов сформира държавно управление, на практика 240 депутати могат да го поддържат (ВИДЕО)
Правителство ще има, защото действително погледно, тези партии, които стачкуваха и бяха твърдо против ръководещото болшинство, в действителност и...
Той изрази песимизъм във връзка с екзотичната догадка за нов предварителен избор, при който " на Трифонов ще му бъде връчена цялата власт от 121 и повече мандата. Това считам, че е окончателно изгубено в границите на сегашната партийна система ", акцентира Анастас Стефанов, който смята, че даже да има 46-и парламент, още веднъж е допустима патова обстановка, защото политическата настройка не би претърпяла кой-знае какви промени. " В такава обстановка антистатукво играчите ще бъдат сложени в обстановка да бързат да сформират някаква управническа настройка, защото към този момент ще има задействан изчерпващ се заем на доверие ", смята още политологът.

Целия диалог с Анастас Стефанов гледайте във видеото.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР