Досега индийските фермери са засели пшеница и рапица на близо

...
Досега индийските фермери са засели пшеница и рапица на близо
Коментари Харесай

Площите с пшеница и рапица в Индия са се увеличили с 15 процента заради по-високите цени

Досега индийските фермери са засели пшеница и рапица на близо 15 % повече повърхност, в сравнение с преди година, сочат най-новите данни на министерството на земеделието на фона на ускорено засаждане на зимни култури, съобщи Ройтерс.

По-високият размер пшеница в Индия, която е вторият по величина в света производител на главния артикул, може да помогне на Делхи да намали цените и да попълни запасите, които са спаднали до многогодишно дъно.

Увеличаването на производството на рапица пък може да помогне на най-големия вносител на хранително масло в света да понижи задграничните покупки на палмово масло, соево масло и слънчогледово олио.

Пшеницата е била засята на 10,1 милиона хектара към 18 ноември по отношение на миналогодишните 8,8 милиона хектара, демонстрират краткотрайните данни, оповестени от министерството на селското стопанство и благосъстоянието на фермерите.

Индия отглежда единствено една годишна продукция пшеница на година, със засаждане през октомври и ноември и беритба от края на февруари.

Страната беше принудена да забрани износа на главния артикул през май тази година, откакто неочакваното повишаване на температурите през март понижи добивите.

Въпреки възбраната цените на пшеницата доближиха рекордно високо равнище, което накара държавното управление да вземе ограничения като освобождение на държавни запаси на свободния пазар, като в същото време понижи налога от 40 % върху вноса, с цел да охлади цените.

Площите с рапица, главната маслодайна просвета през зимата, са 6,3 милиона хектара по отношение на миналогодишните 5,5 милиона хектара.

Земеделските производители разшириха площите за засаждане, защото възвръщаемостта от пшеница и рапица скочи през последните сезони, а цените на конкурентни култури като нахут останаха в застой, сподели Ашвини Бансод, началник на изследването на стоките във " Филип кепитъл Индия " (Phillip Capital India). " Площите с пшеница и синап се чака да се усилят през сезон 2022/23 година ", добави тя.

Общата повърхност на засетите през зимата култури е 26,9 милиона хектара към 18 ноември, което е повече от миналогодишните 25,1 милиона хектара.

Късните дъждове през октомври покачиха равнищата на влага в почвата и помогнаха на фермерите да усилят площите с пшеница, рапица и други култури, означават производители.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР