Досега имаше най-различни слухове за новата система-върху-чипа Snapdragon 8180, специално

...
Досега имаше най-различни слухове за новата система-върху-чипа Snapdragon 8180, специално
Коментари Харесай

SoC Snapdragon 8180 за лаптопи с Windows 10 ще работи с тактова честота 3 GHz

Досега имаше най-различни клюки за новата система-върху-чипа Snapdragon 8180, особено предопределена за преносими компютри и таблети, работещи под ръководството на операционната система Windows 10 за ARM процесори. Qualcomm реши по нов метод да отбелязва чиповете за Windows и съгласно тези правила, новата SoC носи името Snapdragon 8180. А в този момент известният уеб портал WinFuture разгласява нова информация за новия чип.

Snapdragon 8180 се създава посредством 7 нанометров софтуерен развой и има 8,5 милиарда транзистори. Чипът разполага с 8 процесорни ядра с друга тактова периодичност и е с TDP 15 W.. Ядрата Kryo Gold работят с периодичност 3,0 GHz, а ядрата Kryo Silver – с 1,8 GHz. Графиката се обезпечава от ускорителя Adreno 680. Освен това, новата SoC разполага и с профилирания блок NPU-130, предопределен за логаритмите с детайли на изкуствен интелект. Друг значим миг е поддръжката на бързата LPDDR4X оперативна памет с периодичност 2133 GHz (досега се поддържаше 1866 MHz памет).

Първият преносим компютър със Snapdragon 8180 се чака да показа Asus в края на тази година и относително скоро ще можем да разберем, дали Qualcomm ще може да завземе част от пазара на Intel в областта на мобилните решения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР