Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила

...
Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Съвсем скоро в 10 от 10 автомобила в Европа ще има части, произведени в България

Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила в Европа има елементи, създадени в нашата страна. Съвсем скоро ще можем да кажем, че във всеки европейски автомобил има български детайли, тъй като имаме удостоверение от нов вложител, който е световен производител в автомобилната промишленост. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на Семинар за новопостъпили членове на задграничния дипломатически корпус в България, проведен от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи.

Икономическият министър посочи пред задграничните дипломати, че България е доста атрактивно място за вложения - трета в света по ИТ експерти на глава от популацията и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа. „ Надявам се дружно да работим по доста планове. България е в доста значим миг от своето развиване и бих споделил основен за привличането на непознати вложения “, безапелационен бе той.

В умозаключение министър Стоянов пожела триумф на дипломатите и съобщи, че врата му е постоянно отворена за тях и представителите на бизнеса от техните страни.





Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР