Досега България е била в периферията на терористичните набези. Вербуването

...
Досега България е била в периферията на терористичните набези. Вербуването
Коментари Харесай

Николай Радулов: Ислямска държава опитва да достигне до немюсюлмани

Досега България е била в периферията на терористичните нападения. Вербуването на етнически българин към този момент демонстрира, че страната ни също е на прицел .

Това сподели пред bTV проф. Владимир Чуков - академик в региона на политиката на Близкия изток и исляма . По думите му би трябвало да се проучва повода, която е откъснала 16-годишното момче от неговата среда.

Необичаен е казусът с 16-годишния възпитаник от Пловдив, вербуван от " Ислямска страна ", съобщи някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов . Правят се опити да се доближи до хора, които не изповядват мюсюлманската вяра , сподели той.

Необходими са още проучвания и разбори. България би трябвало да си промени метода , тъй като явно част от този здрав паметник - българският етнос, явно към този момент даже няма по какъв начин да не бъде обиден от пропагандата на " Ислямска страна ", сподели Чуков.

По думите на Владимир Чуков, момчето, което бе упрекнато за приготовление на гърмеж, е част от една елитарна каста .

Престъпността се електронизира, а ние изоставаме аналогово , няма какво да противодейства на този киберпрестъпност. Над 51 % от международния Брутният вътрешен продукт се създава от незаконните организации и техните организации за пререкание на пари, съобщи Радулов.

По думите му " зарибяването " нормално става в затворени групи. Тук имаме едно момче от положително семейство и нищо не предвещава, че той се е интересувал от такива проблеми , сподели Радулов.

Според Радулов положително усещане прави това, че родителите са потърсили службите за сигурност. Досега един от главните проблеми беше, че нямаше особена информация и никой не обръщаше внимание какъв брой сериозна и рискова може да бъде радикализацията , сподели Радулов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР