Досега Apple отказваше да се присъедини към тенденцията на лаптопи

...
Досега Apple отказваше да се присъедини към тенденцията на лаптопи
Коментари Харесай

Кога ще видим MacBook с тъч скрийн

Досега Apple отхвърляше да се причисли към наклонността на преносими компютри с тъч екран, като тази позиция на компанията произлиза още от Стив Джобс, който определяше сходна технология като “ергономично неефективна ”.
 Dell Concept Luna и какво знаем за разглобяемия преносим компютър на компанията
Dell изненада с разглобяем преносим компютър

Революционна стъпка

Факт е, че преносимите компютри с тъч екрани не са прекомерно известни, само че през последните години излизат от ден на ден модели, които съставляват самобитен хибрид сред преносим компютър и таблет, и надлежно разчитат на сензорен екран. 

Възможно е компанията от Купертино в последна сметка също да пусне сходен артикул, като част от MacBook портфолиото си, оповестяват от Bloomberg, базирайки се на източници, близки до компанията. 
 Снимка 550655

Според оповестената информация в Apple към този момент има инженери, които се занимават с създаването на преносим компютър с тъч екран, само че процесът е в много начален стадий и няма явен период за появяването на сходен артикул. 

По груби сметки компанията ще успее да покаже първи подобен модел не по-рано от 2025 година, като се чака до тогава MacBook да стартира да разчита на OLED технология за екраните си. 

Единственият позволен метод за Apple да " ожени " концепцията на преносимия компютър с тази на тъч екрана бе да внедри тъч лента над клавиатурата на MacBook Pro, която по-късно отпадна от някои модели.
 Снимка 478258

Едно от огромните трудности пред Apple при основаването на преносим компютър със сензорен екран ще е операционната система. 
 Apple, MacBook и какъв брой коства сами да създадем ремонт на един преносим компютър
Колко коства ремонтът на един MacBook

Жокер: доста!

Към момента macOS е напълно усъвършенствана да работи с клавиатура и мишка, а въвеждането на тъч екран би означавало да се промени и методът, по който иконите и други типове данни се демонстрират на екрана.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР