Досадно и болезнено, слънчевото изгаряне е нещо, което най-често се

...
Досадно и болезнено, слънчевото изгаряне е нещо, което най-често се
Коментари Харесай

Слънчево изгаряне - НЕ ПРАВЕТЕ тези 8 неща!

Досадно и мъчително, слънчевото изгаряне е нещо, което най-често се случва ненадейно. Всички знаете някои потребни препоръки, които да приложите, с цел да облекчите дискомфорта. Но знаете ли какво да НЕ ПРАВИТЕ?

Открихте ли плажния сезон? Или може би сте били на излет в планината? За страдание може да сполети всеки. Подценяване на ситуацията, липса на козметика или разпръскване са измежду най-честите аргументи да изгорите.

За да се справите с болката и неудобството, би трябвало да знаете какво да вършиме и какво - не.

Ето какво да не вършиме след слънчево изгаряне.

1. Не носете тесни облекла
Оставете кожата да диша, не носете тесни облекла. Слънчевото изгаряне е травматично за тялото и с цел да се оправи организмът, кръвообращението се форсира . Резултатът от това е зачервяване, чувство за топлота и инфектиране на зоната. Носенето на тесни облекла може да аргументи отичане и даже формиране на мехури.

2. Не използвайте вазелин
Вазелинът е обичано лечебно средство и балсам за кожата. Онлайн евентуално ще откриете доста " специалисти " да го предлагат при слънчево изгаряне. Но в действителност вазелинът ще утежни положението на кожата, тъй като ще ѝ попречи да " диша ". Вместо това използвайте гел от алое вера.

Важно : Избягвайте козметика с лидокаин и бензокаин, тъй като ще покачат раздразнението на кожата.

3. Не забравяйте да пиете вода
Когато кожата изгори, тя " изсмуква " течности и ги притегля към себе си. Това значи, че тялото се нуждае от повече вода. Пийте най-малко предложените 6 чаши вода на ден. Ако можете даже повече. Включете прясно изцедени сокове и смутита и наблюдавайте тялото си за признаци на дехидратация.

 слънчево изгаряне

4. Не слагайте грим
Не опитвайте да прикриете с грим. Това ще забави оздравителния развой. Гримът усилва риска от зараза и алергична реакция.
5. Не белете кожата и не се чешете
Белещата се кожа е знак, че тялото ви се лекува сполучливо. Не му пречете и не си мислете, че ще ускорите процеса, като обелите кожата. Оставете я да падне по натурален метод. Това, с което ще си помогнете, е като нанасяте доста хидратираща козметика.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР