Досадният тампон, поставен в носа или гърлото, може да изчезне

...
Досадният тампон, поставен в носа или гърлото, може да изчезне
Коментари Харесай

Алтернатива: Тестват за COVID-19 през кожата

Досадният тампон, подложен в носа или гърлото, може да изчезне откакто химици от Университета в Съри, Англия са измислили различен тест. Той би разрешил откриването на ковид просто посредством тампониране на кожата.
Според последното издание на "Medical Writing ", което се базира на изследване, оповестено в "The Lancet ", този тест не би довел до дискомфорт за пациента. При него е задоволително с тампона да се разтрие лицето, врата или гърба, защото посредством премерване на равнището на липидите в себума (специфичен мастен секрет отделян от мастните жлези) би било допустимо да се открие коронавирусът.
Този тест е пробван с 67 пациенти от болничното заведение във Фримли, от които 30 инфектирани. Изводът, до който са стигнали откривателите, е, че те са имали равнища доста по-ниски от тези, които биха дали негативен резултат при PCR тест. Така се оказва, че точността на мастната проба е доста по-висока.
"Нашето изследване допуска, че може да можем да използваме неинвазивни средства за тестване на тези болести като COVID-19 в бъдеще, което съм сигурна, че ще бъде приветствано от всички ", сподели Мелани Бейли, съавтор на проучването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР