Досъдебното производство се води за убийство, извършено с особена жестокост,

...
Досъдебното производство се води за убийство, извършено с особена жестокост,
Коментари Харесай

30-годишен мъж е заподозрян за убийството на Димитър от Цалапица

Досъдебното произвеждане се води за ликвидиране, осъществено с особена свирепост, за което е планувано наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

" В хода на следствието са осъществени редица процесуално-следствени дейности. Разпитани са в качеството си на очевидци 13 лица, осъществени са няколко огледа на местопроизшествието, назначена е и тройна съдебномедицинска експертиза. Извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приобщени материални доказателства, имащи значение за случая ", уточни наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева.

По думите ѝ за обвинения е направена и европейска заповед за арест и управляващите в България чакат съобщение, че е била изпълнена. Издирваният е напуснал страната на 24 сутринта през летището в София.

Двамата мъже са се познавали и са имали влошени взаимоотношения поради финансов спор, обясниха още от прокуратурата. Не става дума обаче за сума от 100 лв., каквато информация се появи в медиите по-рано. Нито един от двамата не е дължал пари на другия, акцентира окръжният прокурор Ваня Христева.

Доказателствата сочат, че причинителят на закононарушението и потърпевшият са се познавали от няколко години. Мотивите за закононарушението към момента се обясняват към момента ", допълни Лулчева.

От своя страна шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив Васил Костадинов разяснява, че на 22 юли бащата на убития е подал заявление в полицията в Стамболийски, че няма връзка със сина си от 20 юли.

Започната е работа по издирването на лицето, а когато то не е дало резултат, Димитър е бил разгласен за общонационално търсене. Следователите даже имали информация, че той е жив и просто е решил да прекъсне контакта с околните си.

" Имало е съответен човек с съответни данни - в известна степен тествани, който е твърдял, че го е видял на 21 юли към 10:20 часа в Стамболийски до обект на известна комерсиална верига. Даже са се поздравили в придвижване - той се е движел в автомобил. Тази информация е тествана, само че по-късно са извършени повторни диалози с въпросното лице и се е изяснило, че този контакт е от 19 юли, а не от 21 юли. Затова и в мои няколко изяви споделих, че работим по няколко версии и те се менят непрекъснато ", уточни Костадинов.

24-годишният Димитър е търсен и с кучета, само че без резултат. 

" В сряда против четвъртък към този момент се доближи до по-конкретната информация за това, че е настъпил съдбовен край. Вчера беше открит трупът на жертвата ", сподели още шефът на ОДМВР Пловдив и добави, че тялото е намерено на километър от последните къщи в село Цалапица.

Прокурор Лулчева добави, че гибелта на 24-годишния мъж е настъпила вечерта на 20 юли след нечовечен побой.



Димитър изчезна безследно на 20 юли в пловдивското село Цалапица, където гостувал на майка си Атанаска. По думите й, към 23 часа младият мъж излязъл, като й споделил, че по-късно се връща. Той минал по глуха улица и по този начин и не се появил повече. Камерите в селото уловили момента, в който Димитър се качва в черна кола, чиято регистрация не се вижда. " Разбрах в събота, че някакво момче го търсело да го бие ", показа преди дни майката. Впоследствие се оказало, че въпросният юноша в понеделник е отпътувал за Германия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР