Досъдебното производство беше започнато през януари миналата година, месец след

...
Досъдебното производство беше започнато през януари миналата година, месец след
Коментари Харесай

Кацаров не нарушил закона с покупката на бързи тестове за учениците, реши прокуратурата

Досъдебното произвеждане беше стартирано през януари предходната година, месец откакто Кацаров слезе от поста на здравен министър. Тогава се появиха подозрения за закононарушения по работа, корупция и спор на ползи след медийни изявления за нарушавания при избора на компанията, която да извърши публичната поръчка за доставката на бързи проби за COVID-19 в учебните заведения. 

 

Обвинението е открило, че няма закононарушения. 

 

Уточнява се също по този начин, че смяната в неустойката от 0.5% на 5% за всеки ден веселба, осъществена по разпореждане на Кацаров, е направена законосъобразно.

" Министърът на опазването на здравето е в правото си да контракти условия, които в най-голяма степен пази ползите на възложителя (здравното министерство). Увеличаването на размера на неустойката за неизпълнените в период доставки е имало дисциплиниращ резултат по отношение на изпълнителите, а също по този начин е осъществен позитивен финансов резултат за бюджета на Министерството на здравеопазването, респективно за централния бюджет, посредством осъществяване на доходи от платени неустойки, с които са понижени общите разноски за закупуване на бързи антигенни проби за разкриване на SARS-CoV-2 за проучване на възпитаници ", показват от прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР