Досъдебното производство бе образувано на 13 октомври миналата година, в

...
Досъдебното производство бе образувано на 13 октомври миналата година, в
Коментари Харесай

Прекратиха разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов за побой над жена му

Досъдебното произвеждане бе формирано на 13 октомври предходната година, при положение на необходимост. Според първичната информация предния ден към 23:30 часа в Перник, е породена междинна телесна щета на брачната половинка му Биляна Михайлова, при изискванията на домашно принуждение, като действието е осъществено от магистрата.

Сигналът за побоя е подаден до полицията от дъщерята на Бисер Михайлов, който бе арестуван за 24 часа. Половинката му Биляна беше настанена в болница в Перник с мозъчно разтърсване. Впоследствие пред управляващите тя е декларирала, че е зародил " естествен битов скандал ". " Никога не съм бил рисков. Никога не е имало тежки кавги, трагични, сред нас. Жена ми е в тежко прочувствено положение поради синът ни. Никога не съм я удрял! Това е смехотворно обвиняване ", уточни тогава Бисер Михайлов. 

" Баща ми е с нож и главата на майка ми е сцепена ", споделила по телефона 15-годишната щерка на прокурора. Според Михайлов момичето е видяло непозната обстановка и е обикновено за тази възраст е преувеличило. 

В хода на следствието са разпитани петнадесет очевидци. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопрестъпление. Приобщен е запис от Национална система 112, назначена и направена е техническа експертиза на записа. Извършено е освидетелстване на Бисер Михайлов и Биляна Михайлова. Назначени и направени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психични.

Според експертното умозаключение, на Михайлова са породени увреждания, които в своята цялост осъществят медико-биологичния симптом " краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота ". Травматичните увреждания са били породени по време на зародил скандал сред съпрузите и имат темперамент на лека телесна щета.

Същевременно на Бисер Михайлов са породени увреждания, които са осъществили медико-биологичния симптом " болежка и страдалчество " и имат характера на лека телесна щета по смисъла на член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс, сочат експертизите. Вещото лице отхвърля опцията за изпадане в безсъзнателно положение на прокурорската брачна половинка, което да се квалифицира като " разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота ", представляващо междинна телесна щета.

В последващите си показания свидетелката Биляна Михайлова показва, че брачният партньор й не я е удрял, а при опит от негова страна да я отблъсне, изгубила равновесие и паднала .

По време на зародилия спор съпрузите са били сами и не е имало други очевидци очевидци, които персонално да са възприели случилото се.

Стопкадър: Нова тв

Предвид неналичието на очевидци очевидци отвън страните в спора и показанията на Михайлова, не може да бъде открито по безспорен метод коя е била дейната страна в спора, кое фактически е било лицето, обект на противоправно държание, респективно кои от пострадванията и във връзка с кое от лицата са били породени съзнателно и кои в резултат на опит от страна на противоправно нападнатото лице да отблъсне нападението и да отбрани неговата персонална и телесна цялост, оповестяват още от Софийска градска прокуратура.

Поради изложеното наблюдаващият прокурор е прекратил наказателното произвеждане.

И Биляна, и Бисер Михайлови могат да апелират решението пред Софийски градски съд в седемдневен период от приемането му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР