Досъдебно производство за престъпление против политическите права на гражданите е

...
Досъдебно производство за престъпление против политическите права на гражданите е
Коментари Харесай

В монтанското с. Безденица са открити списъци с лични данни на хора, представляващи копия на избирателни списъци

Досъдебно произвеждане за закононарушение срещу политическите права на жителите е формирано при инспекция на търговски обект в монтанското село Безденица.

Специализираната полицейска интервенция е извършена на 19.10.2023 година с присъединяване на чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР-Монтана, Областна дирекция по сигурност на храните-Монтана и Териториална дирекция на НАП- Велико Търново, офис Монтана.

След получен сигнал за закононарушения срещу политическите права на жителите при осъществената инспекция от комерсиалния обект, стопанисван от 46-годишна локална жителка, са открити и конфискувани 2 бележника с изписани на ръка имена на лица, както и описи с персонални данни, представляващи копие на прелиминарен изборен лист, с изписани на ръка думи на тях.

Иззети са още 7 листа, представляващи примерни бюлетини с отразени с химикал претендент и преференция за избрана политическа партия.

От страна на данъчните чиновници са установени 2 нарушавания на член 118, алинея 2 от Закона за акцизите и данъчните хранилища, а от чиновниците по сигурност на храните - нарушаване на член 23, алинея 1 от Закона за храните, за което ще бъде взето отношение по административен ред.

По случая в ОДМВР-Монтана е формирано досъдебно произвеждане по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР